Ministrul rus de externe consideră că summitul SUA pentru democraţie reînvie spiritul războiului rece

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 07:21
2118 citiri
Ministrul rus de externe consideră că summitul SUA pentru democraţie reînvie spiritul războiului rece
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la "Raisina Dialogue 2020" FOTO Youtube.com/ ORF

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, l-a acuzat sâmbătă, 25 septembrie, de ipocrizie pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu privire la angajamentul său faţă de diplomaţie şi cooperare, transmite duminică dpa.

În discursul său la Adunarea Generală a ONU, Serghei Lavrov a criticat Washingtonul pentru alegerea participanţilor la viitoarea reuniune la nivel înalt pentru democraţie.

Şeful diplomaţiei ruse a spus că SUA efectiv "deturnează dreptul de a decide în ce măsură o ţară îndeplineşte standardele democraţiei".

"În esenţă, această iniţiativă este într-un spirit al războiului rece, deoarece declară o nouă cruciadă ideologică împotriva tuturor celor care nu se conformează", a spus el.

Şeful diplomaţiei ruse a adăugat că acest lucru contrazice afirmaţiile făcute de preşedintele Biden în discursul său de marţi, 21 septembrie, când liderul SUA a spus că nu vrea să mai vadă lumea împărţită în două blocuri.

Cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU se desfăşoară până luni, marea majoritate a vorbitorilor luând deja cuvântul.

#SUA, #Serghei Lavrov, #Joe Biden, #ONU, #presedintele SUA, #washington , #stiri externe
Comentarii