Moscova ia o pauza in relatiile cu Chisinaul

Luni, 24 August 2009, ora 17:55
2225 citiri
Moscova ia o pauza in relatiile cu Chisinaul

Rusia nu mai "calca pe aceeasi grebla" si face o pauza in relatiile cu Republica Moldova, titreaza presa rusa, citata de cea moldoveana.

"Sfarsitul saptamanii trecute a aratat si atitudinea Rusiei fata de Moldova. In primul rand, Federatia Rusa a aratat clar ca nu va mai intinde umarul in mod deschis pentru puterea comunista si liderul acesteia Vladimir Voronin. Concluzia poate fi trasa analizand intalnirea dintre Voronin si Medvedev", scrie publicatia rusa Nezavisimaia Gazeta, citata de UNIMEDIA.

Rusia l-a sustinut deschis pana acum pe Voronin, dupa alegerile din 5 aprilie, dar nu va calca pe aceleasi grebla inca odata. Moscova nu va astepta iar presiuni asupra partidelor de opozitie de la Chisinau, asa cum se intamplase in 2005, cand Iurie Rosca si PPCD a votat pentru candidatura lui Voronin la functia de presedinte", tine sa precizeze aceeasi publicatie.

Conform surselor Nezavisimaia Gazeta, Vladimir Voronin a incercat sa "impinga" acest plan din nou Rusiei. "In 2005, lui Voronin i-a mers, iar acest lucru a fost recunoscut si de Traian Basescu, presedintele roman, si de Iurie Rosca, presedintele PPCD. De data aceasta, presedintele roman are o cu totul alta tonalitate in aceasta privinta. Cu siguranta, sustinerea romaneasca nu va exista", se subliniaza in articolul NG.

"In ciuda acestor lucruri, la 28 august ne putem astepta la un nou presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, iar acest fotoliu, fara sa ne indoim, putem spune ca nu va fi ocupat de un comunist", tine sa accentueze cotidianul rusesc.

"Toate partile implicate in spectacolul politic de la Chisinau, deja au purtat convorbiri - comunistii cu Rusia, AIE cu SUA si Romania. Rezultatele urmeaza sa le aflam la sfarsitul acestei saptamani", conchide publicatia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rusia relatii Chisinau, #alegeri Moldova 28 august, #sustinere Romania Chisinau, #alegeri Republica Moldova , #stiri externe
Comentarii
M
malmö
rank 1
"Capul lui Motoc vrem!" - Am fost si voi ramine, cel mai inversunat adept al reintregirii neamului romanesc.
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Lui Voronin nu-i ramine decit sa ceara azil politic in Siberia, luindu-si cu el averile strinse in timpul mandatelor...