Aleksei Navalnii a intrat in greva foamei in inchisoare

Joi, 01 Aprilie 2021, ora 02:00
2688 citiri
Aleksei Navalnii a intrat in greva foamei in inchisoare
Navalnii anunta ca a intrat in greva foamei in inchisoare. FOTO Hepta

Opozantul rus Aleksei Navalnii, incarcerat intr-o colonie penitenciara, a anuntat miercuri ca a intrat in greva foamei, denuntand lipsa accesului la ingrijiri medicale si o forma de "tortura" prin privarea de somn, relateaza AFP si Reuters.

"Declar greva foamei pentru a cere aplicarea legii si pentru ca un medic pe care l-am ales eu sa fie lasat sa vina sa ma vada", a scris pe contul sau de Instagram Aleksei Navalnii, care sustine ca sufera de dureri de spate si de picioare. Potrivit Reuters, mesajul a fost publicat prin intermediul avocatilor sai.

"Ce altceva pot face? Am dreptul de a cere sa vina un medic si sa primesc medicamente. In mod stupid, nu mi se asigura nici una, nici cealalta", a adaugat el.

Acest anunt intervine dupa ce opozantul Kremlinului a declarat saptamana trecuta ca sanatatea sa se deterioreaza.

Victima a unei otraviri cu agent neurotoxic in luna august a anului trecut, el a imputat acest lucru Kremlinului, care respinge orice implicare.

Militant anticoruptie si critic feroce al presedintelui Vladimir Putin, el a fost arestat in luna ianuarie, dupa ce s-a intors in Rusia din Germania, unde era in convalescenta.

In februarie, el a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru o afacere de frauda care dateaza din 2014 si despre care el insusi, ONG-uri si numeroase capitale occidentale sustin ca este una politica.

Saptamana trecuta, apropiatii sai au spus ca se tem ca sanatatea sa se va deteriora in detentie, opozantul plangandu-se de dureri la spate si la piciorul drept. Administratia penitenciara a estimat la randul sau ca starea sa de sanatate este "satisfacatoare".

Miercuri, Aleksei Navalnii a afirmat ca are dureri si la piciorul stang. "Nu mai simt parti din piciorul meu drept si acum din piciorul stang", a scris el.

El a reafirmat, de asemenea, ca este victima "unei torturi prin privare de somn", dand asigurari ca e trezit "de opt ori pe noapte" cu prilejul controalelor gardienilor.

Luni, Aleksei Navalnii a afirmat pe Instagram ca a primit mai multe avertismente de la momentul incarcerarii sale, ceea ce il expune la o posibila trimitere la izolare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Văduva lui Navalnîi și-a angajat o gardă de corp după atacul asupra lui Volkov în Lituania. „Nu ştim ce va urma”
Văduva lui Navalnîi și-a angajat o gardă de corp după atacul asupra lui Volkov în Lituania. „Nu ştim ce va urma”
Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia a declarat într-un interviu pentru revista Time publicat miercuri, 17 aprilie, că şi-a angajat o gardă de corp în urma unui atac cu un ciocan care l-a...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Aleksei Navalnii, #greva foamei, #rusia kremlin , #stiri externe