Nepot de miliardar - a murit paralizat, orb, fara o ureche si renegat de familie

Joi, 10 Februarie 2011, ora 09:49
10663 citiri
Nepot de miliardar - a murit paralizat, orb, fara o ureche si renegat de familie
Foto: Daily Mail

Moartea lui John Paul Getty al III-lea, tatal lui Balthazar Getty si nepotul magnatului J. Paul Getty, este dovada clara ca banii nu aduc fericirea. John Paul Getty avea 54 de ani si se nascuse miliardar.

John Paul Getty al III-lea a murit duminica, in Buckinghamshire, Anglia, dupa o lunga suferinta. Nascut in Minnesota si crescut in Italia, John Paul Getty al III-lea era paralizat si aproape orb de 30 de ani, dupa un atac cerebral in urma unei supradoze cu droguri.

"Ne-a invatat cum sa ne traim vietile si cum sa depasim obstacolele si adversitatea extrema si ne va lipsi teribil", a declarat fiul sau, Balthazar, citat de E! Online.

La o prima vedere, John Paul Getty al III-lea avea toate sansele sa traiasca o viata lunga si fara griji. El s-a nascut in una dintre cele mai bogate familii din lume, fiind nepotul faimosului magnat al petrolului J. Paul Getty (care la momentul acela era chiar cel mai bogat om din lume). J. Paul Getty era insa renumit si pentru altceva in afara de banii sai.... pentru zgarcenia fara margini.

Rapit la 16 ani

Problemele au inceput pentru John Paul Getty al III-lea (care a avut doi copii si sase stranepoti) cand a fost rapit la Roma in iulie 1973, la varsta de 16 ani. Initial, bunicul sau miliardar a refuzat categoric sa-i plateasca rascumpararea, crezand ca este totul un plan al lui John pentru a primi mai multi bani.

Patru luni mai tarziu, persoanele care l-au rapit pe John i-au taiat o ureche si au trimis-o alaturi de o suvita de par si o fotografie care dovedea acest lucru unui ziar italian, alaturi de cea de-a treia cerere de rascumparare.

Rapitorii au jurat ca il vor "trimite" pe John bucata cu bucata pana vor primi banii. J. Paul Getty a fost de acord intr-un final sa plateasca 2,2 milioane de euro pentru a-l salva pe baiat si se pare ca i-a cerut si o dobanda considerabila tatalui lui John (John Paul Getty al II-lea) pentru acesti bani.

Getty al III-lea a fost gasit in sudul Italiei la cinci luni dupa ce a disparut.

Paralizat din cauza unei supradoze cu droguri

Probleme lui John Paul Getty al III-lea nu s-au terminat insa aici. Cand bunicul a murit in 1976, acesta nu i-a lasat niciun ban nepotului sau, pe motiv ca "s-a casatorit prea tanar".

In tot acest timp, renegat de familie, John Paul Getty al III-lea se lupta cu dependenta de droguri. Dupa o supradoza, John a suferit un atac cerebral care l-a lasat paralizat si aproape orb in 1981. El si cu mama sa l-au dat in judecata pe tatal lui, John Paul Getty al II-lea, pentru ca acesta sa-i plateasca cheltuielile de spitalizare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#John Paul Getty III, #John Paul Getty moarte, #John Paul Getty miliardar , #stiri externe