Marea Britanie este in pragul unui nou val al pandemiei. din cauza tulpinii indiene. Un epidemiolog cere amanarea relaxarii masurilor

Luni, 31 Mai 2021, ora 23:08
3771 citiri
Marea Britanie este in pragul unui nou val al pandemiei. din cauza tulpinii indiene. Un epidemiolog cere amanarea relaxarii masurilor
Londra vrea sa redice restrictiile FOTO Pixabay.com

Marea Britanie se afla in fata unui nou val de infectari cu SARS-CoV-2, determinat de varianta coronavirusului depistata initial in India, mult mai contagioasa, a avertizat luni unul dintre consilierii guvernului de la Londra, microbiologul Ravi Gupta, care a recomandat amanarea ridicarii complete a restrictiilor prevazuta pentru 21 iunie.

Numarul noilor cazuri creste exponential si cel putin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de COVID-19 sunt cu varianta indiana a coronavirusului, a aratat consilierul guvernamental.

"Desigur ca numarul cazurilor este relativ redus deocamdata, dar toate valurile incep cu un numar redus de cazuri care se multiplica fara sa le observam si abia mai tarziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui inceput de nou val", a declarat microbiologul Ravi Gupta, profesor la Universitatea Cambridge.

"Un fals sentiment de siguranta"

"Probabil ca acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente sa iasa la suprafata, pentru ca avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populatiei, asadar pentru o vreme, am putea sa avem un sentiment fals de siguranta, iar acesta este lucrul de care ne temem", a subliniat Ravi Gupta intr-o interventie la BBC.

In fata riscului unui nou val de contaminari, el a sugerat guvernului condus de Boris Johnson sa amane cel putin cateva saptamani relaxarea totala a restrictiilor antiepidemice, stabilita pentru 21 iunie.

Un avertisment similar a fost transmis si de Adam Finn, membru al comitetului britanic de vaccinare si imunizare, care a estimat ca data fixata pentru ridicarea restrictiilor trebuie revizuita, data fiind noua situatie provocata de varianta indiana. El a amintit ca in trecut au fost luate decizii "cand a fost prea tarziu. Le-am temporizat si am ajuns astfel sa avem mari valuri de infectari", a spus Finn.

Guvernul ia decizia la 14 iunie

Dupa aceste declaratii, ministrul britanic al mediului, George Eustice, a reafirmat ca guvernul va decide la 14 iunie, in functie de evolutia datelor, daca ridica sau nu complet restrictiile. "Nimic nu este exclus", a punctat ministrul, potrivit Agerpres.

Marea Britanie a inregistrat duminica 3.240 de noi cazuri de COVID-19 si 6 decese asociate acestei boli, in decurs de 24 de ore.

Marea Britanie este una dintre cele mai avansate tari in campania de vaccinare anti-COVID-19, circa 25,3 milioane de persoane din populatia sa totala de aproape 65 de milioane de locuitori primind pana in prezent ambele doze de vaccin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#val pandemic, #Marea Britanie, #ridicare restrictii , #stiri externe