Noul Guvern de la Chisinau ar putea fi anuntat saptamana viitoare

Duminica, 13 Septembrie 2009, ora 22:28
691 citiri
Noul Guvern de la Chisinau ar putea fi anuntat saptamana viitoare
foto: Colaj Unimedia

Coalitia de guvernare din Republica Moldova ar putea anunta saptamana viitoare componenta noului Guvern, in cazul in care Curtea Constitutionala va declara ilegala numirea lui Vitalie Parlog in functia de premier interimar.

Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana, Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Marian Lupu si Serafim Urechean, s-au intalnit in ultimele doua zile la sediul PLDM pentru a negocia componenta noului Guvern, transmite Unimedia, citand Stirile ProTV Chisinau.

Intrebat daca vor face publice deciziile luate in spatele usilor inchise, Mihai Ghimpu, liderul PL a precizat ca ministrii viitorului cabinet ar putea fi anuntati chiar saptamana viitoare, in cazul in care Curtea Constitutionala va da curs sesizarii AIE, care denunta ca ilegala numirea lui Vitalie Parlog in funcita de premier interimar.

Reactii la anticipatele lui Voronin

"Nu cred ca toti deputatii din PCRM judeca astfel ca Voronin. In cazul care se vor anunta alegeri anticipate, Partidul Comunistilor va fi cel care va pierde cel mai mult", a precizat presedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, referindu-se la recentele declaratii ale lui Vladimir Voronin, care a spus ca isi pregateste partidul pentru alegeri anticipate.

"Daca acest lucru se intampla, inseamna ca Vladimir Voronin este un om iresponsabil", a declarat si Serafim Urechean, noul prim-vice-presedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

"Este o declaratie bazata pe emotii si frustrari", este de parere si Vlad Filat, candidatul Aliantei la functia de prim-ministru, in timp ce Marian Lupu, candidatul AIE la functia de presedinte a declarat ca "daca totusi se intimpla, este un lucru arhinedorit".

Vladimir Voronin, presedintele PCRM, a declarat pentru un post de radio rusesc ca va cere Comitetului Central al partidului sa nu voteze candidatura AIE la functia de presedinte si ca pregateste formatiunea de alegeri anticipate.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Guvern Republica Moldova, #membri Guvern Chisinau , #stiri externe