O fata-Emo s-a sinucis, in Marea Britanie

Joi, 08 Mai 2008, ora 10:35
14919 citiri
O fata-Emo s-a sinucis, in Marea Britanie

O fetita de 13 ani din Marea Britanie s-a sinucis, din cauza "modei" Emo, un stil care glorifica moartea, relateaza Daily Mail. Hannah Bond s-a spanzurat cu un siret in camera sa, la scurta vreme dupa ce devenise adepta curentului Emo.

Fanii acestui stil poarta haine inchise la culoare, se machiaza strident, obisnuiesc sa-si provoace rani si asculta trupe rock ce incurajeaza sinuciderea.

Cu doua saptamani inainte sa se sinucida, Hannah descoperise trupa americana My Chemical Romance, pe care o asculta incontinuu. Una dintre melodiile acestor artisti contine un vers de care probabil fetita devenise obsedata: "Chiar daca vei muri, crede-ma ca amintirea ta va ramane vie".

Hannah, un copil-model inainte sa descopere stilul Emo, a devenit repede depresiva si a inceput sa-si provoace rani, taindu-se cu un cutit in zona venelor de la incheieturi. Parintii ei au fost socati de acest comportament, dar fetita a explicat ca este un ritual de initiere in stilul Emo si a promis ca nu-si va mai face rau.

Parintii fetei au spus ca Hannah avea foarte multi prieteni si parea un copil normal, chiar daca in ultima vreme devenise melancolica.

Hannah avea un profil pe un site web, unde apar poze cu tineri Emo care isi taie venele sau se spanzura. Copila nu se droga si nici nu consuma alcool, dar auto-ranirea face parte din viata obisnuita a unui Emo.

Fenomenul Emo a aparut pentru prima oara in 1980, in Statele Unite. In ultimii ani, aceasta moda s-a extins foarte mult, fiind caracterizata de depresie si tendinte suicidale. Adeptii Emo isi vopsesc parul in negru si obisnuiesc sa-l poarte peste fata, pentru a-si ascunde chipul.

Denumirea de "Emo" provine de la "emotional", notiunea de baza a unui curent care incurajeaza sentimentele extreme, precum melancolia si depresia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un bărbat s-a spânzurat după ce și-a dat foc casei. Unde a avut loc tragedia
Un bărbat s-a spânzurat după ce și-a dat foc casei. Unde a avut loc tragedia
Un bărbat de 44 de ani a fost găsit de pompieri spânzurat în timp ce interveneau, în noaptea de duminică spre luni, 15 aprilie, pentru stingerea incendiului care cuprinsese casa acestuia din...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#moarte, #fetita, #emo, #sinucis, #spanzurat, #emotional , #stiri externe