O lucrare similara celor semnate Banksy, pe zidul unei foste inchisori din Anglia

Marti, 02 Martie 2021, ora 02:00
2818 citiri
O lucrare similara celor semnate Banksy, pe zidul unei foste inchisori din Anglia
Lucrarea a aparut pe zidurile unei inchisori din Anglia

O lucrare similara celor semnate Banksy a aparut pe zidul unei inchisori din Anglia, atragand numerosi curiosi, anunta news.ro.

Desenul de pe Inchisoarea Reading reprezinta un prizonier - asemanator scriitorului Oscar Wilde, care a fost detinut aici - ce coboara pe perete cu ajutorul unor cearsafuri legate de o masina de scris.

Inchisoarea Reading a fost in ultimii ani subiectul unei campanii controversate - numerosi activisti au militat ca ea sa fie transformata in centru cultural, si nu sa fie vanduta pentru a fi transformata in cladire de locuinte. Artistul din Bristol nu a revendicat lucrarea inca, insa un expert a spus ca "pare sa fie un nou Banksy".

In aceasta inchisoare, Wilde a fost detinut intre 1895 si 1897. El a descris-o in poemul "Ballad of Reading Gaol", in care reflecta asupra brutalitatii sistemului penal victorian. Scriitorul a fost condamnat din cauza relatiei sale cu lordul Alfred Douglas.

Inchisoarea a fost abandonata in 2013 si scoasa la vanzare de guvern in 2019. Un acord de vanzare a monumentului de clasa a II-a unor dezvoltatori nu a fost finalizat, iar consiliul local spera sa reuseasca sa il transforme intr-un complex dedicat artei.

Intre starurile care au sustinut proiectul cultural s-au numarat actorii Kenneth Branagh, Natalie Dormer si Judi Dench.

Cred ca este un exemplu de arta stradala a lui Banksy

Vince John, de la 1loveart gallery din Bristol, care comercializeaza arta urbana, a spus: "Cred ca este un exemplu de arta stradala a lui Banksy la cel mai inalt nivel, atat cu umor, cat si patrunzator din punct de vedere politic. O lucrare minunata si un comentariu social stralucit".

Toby Davies, director artistic al Rabble Theatre din Reading, a spus ca, daca este un original, "este uimitor ca Banksy a recunoscut importanta culturala a inchisorii extraordinare din Reading".

"In mainile potrivite, aceasta inchisoare va face ca Reading sa evolueze intr-o destinatie istorica si culturala recunoscuta international, construita pe valorile acceptarii si diversitatii. Indraznesc sa spun: pare ca Banksy este de acord", a adaugat el.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Banksy, #Reading, #prizonieri Guantanamo , #stiri externe