O nava militara americana si una ruseasca, la un pas de coliziune (Video)

Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 20:52
8309 citiri
O nava militara americana si una ruseasca, la un pas de coliziune (Video)
Foto: Captura Twitter/ @US5thFleet

O nava militara a SUA a evitat la limita coliziunea in Marea Arabiei cu o nava militara a Rusiei, care s-a apropiat ''agresiv'' de ambarcatiunea americana, a anuntat vineri US Navy, incident confirmat de Ministerul Apararii rus, care sustine insa ca nava americana este cea care a actionat neprofesionist interpunandu-se pe traiectoria celei rusesti.

Potrivit Flotei a 5-a americane, distrugatorul USS Farragut desfasura joi o misiune de patrulare de rutina cand nava ruseasca s-a apropiat excesiv. Nava americana a recurs la cinci sunete de sirena, semnalul international de alerta maritima, pentru a determina ambarcatiunea ruseasca sa-si schimbe traiectoria, relateaza agentiile AFP si Reuters.

''Initial, nava ruseasca nu a reactionat, dar in final si-a modificat traiectoria si cele doua nave s-au indepartat una de cealalta'', precizeaza US Navy, adaugand insa ca ''desi nava ruseasca a luat in final masuri, reactia sa intarziata inainte de a respecta regulile internationale de navigatie in cazul unei apropieri agresive a sporit riscul unei coliziuni''.

Flota a 5-a americana a publicat pe Twitter o inregistrare video a incidentului, in care se vede cum nava ruseasca se apropie rapid din spate de USS Farragut si isi schimba directia in ultimul moment.

In replica, Ministerul Apararii rus a declarat ca nava americana a actionat neprofesionist, intrucat s-ar fi interpus pe traiectoria celei rusesti, actiune pe care a catalogat-o drept o incalcare intentionata a normelor maritime internationale.

Conform regulilor internationale de navigatie, o nava care doreste sa treaca in fata unei alte nave trebuie sa se asigure ca executa manevra fara riscuri.

Nu este prima data cand marina americana afirma ca fost provocata de cea rusa. Pe 7 iunie, un crucisator american si un distrugator rusesc au evitat la limita o coliziune in Marea Chinei, si pentru acel incident cele doua armate acuzandu-se reciproc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#incident nava miliatara rusia america , #stiri externe
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Bill_Gates
Bill_Gates
rank 5
In batalia de la Bosfor, oile romanesti au scufundat un crucisator