O propunere controversata: Europarlamentarii, cazati in hoteluri fara prostituate

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 16:04
1184 citiri
O propunere controversata: Europarlamentarii, cazati in hoteluri fara prostituate
Karin Riis Joergensen

Europarlamentara daneza Karin Riis Joergensen, a propus, in urma cu doua luni, un cod de conduita pentru europarlamentari, conform caruia acestia nu ar mai trebui sa se cazeze decat in hoteluri fara prostituate.

Initiativa a fost sustinuta de 36 de colegi din Parlament, dar a si starnit vii dezbateri in randul europarlamentarilor si nu numai, scrie revista germana Focus, preluata de Agerpres.

Deputata daneza, reprezentanta a ecologistilor, a dorit ca prin acest codex Parlamentul European sa-si aduca o mica contributie la combaterea prostitutiei si a traficului cu femei, asa cum se spunea in scrisoarea trimisa presedintelui PE, Hans Gert Poettering.

Reactia din mass-media a fost prompta, ziarele germane relatand cu savoare despre viata de dezmat de la Strasbourg, care s-ar transforma pentru cateva zile, cu ocazia sesiunilor plenare lunare, in Straps-burg (orasul strapsurilor, banda adeziva la dresuri).

Deputata FDP din Germania si candidata la varf a partidului pentru alegerile europene din 2009, Silvana Koch-Mehrin, a pus la randul ei suplimentar paie pe foc printr-un interviu acordat revistei germane ilustrate Bunte, in care reprosa colegilor ei parlamentari ca se poarta la Strasbourg ca la internatul de provincie, conform motto-ului: aici nu ma cunoaste nimeni, aici pot face ce vreau.

Astfel de cuvinte dure au provocat suparare in Parlament, seful fractiunii Partidului Popular European, francezul Joseph Daul, solicitandu-i lui Koch-Mehrin "sa-si ceara oficial scuze" pentru faptul de a fi "umplut de murdarie si jignit" pe deputati.

Seful fractiunii ecologiste, Daniel Cohn Bendit vorbea si el despre o "campanie prosteasca de curatenie", izvorata din "fanteziile doamnei Koch-Mehrin".

Deputata, in varsta de 38 de ani, nu intelege insa de ce atata agitatie. In opinia ei, este "surprinzator dar si trist" faptul ca exista mai multa iritare legat de un interviu decat vis-a-vis de "o stare de fapt cunoscuta de toti".

Cu ocazia sesiunilor plenare lunare de la Strasbourg, spune ea, vin aici numerosi barbati, deputati, asistenti, translatori, angajati ai Parlamentului si jurnalisti, ceea ce atrage si prostituatele, ca la oricare manifestare de amploare.

"La Strasbourg diferenta dintre saptamanile de sesiune si cele fara sesiuni este din pacate evidenta", se plangea ea, opiniile deputatei europene fiind impartasite si de purtatorul de cuvant al organizatiei franceze "Le Nid" (cuibul), care de mai multe decenii lupta pentru combaterea prostitutiei.

In opinia acestuia, politicienii nu ar trebui sa profite de un sistem care exploateaza in special fetele tinere si neajutorate, codul de onoare la care cheama cei 36 de deputati nord-europeni fiind considerat de acesta drept un semnal "foarte pozitiv si puternic".

Un astfel de semnal nu pare sa se contureze insa la orizont, Poettering trimitand scrisoarea mai departe unui "consiliu al batranilor", un grup de sase parlamentari care se ocupa de probleme practice. Acestia urmeaza sa examineze initiativa si sa formuleze propuneri.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Karin Riis Joergensen, #hoteluri, #prostituate, #cazare , #stiri externe