O tona de cocaina a fost confiscata in Uruguay

Duminica, 04 August 2019, ora 07:42
3094 citiri
O tona de cocaina a fost confiscata in Uruguay
Foto: Arhiva Pixabay

O tona de cocaina a fost confiscata in Uruguay, tara care este pe cale sa devina o placa turnanta a traficului cu acest drog care are ca destinatie Europa.

Conform anuntului facut sambata de ministerul de Interne de la Montevideo, cocaina impartita in 817 pachete a fost descoperita intr-o locuinta din statiunea balneara Parque del Plata, aflata la 55 km est de capitala. Trei suspecti uruguayeni, traficanti de droguri, au fost arestati si deferiti justitiei.

Capturile de cocaina in Uruguay sau provenind din aceasta tara, care totusi nu produce acest drog, s-au inmultit in ultimul an.

Vineri, politia germana a anuntat confiscarea unei cantitati record de 4.5 tone de cocaina in portul Hamburg, descoperita intr-un container provenind din Montevideo, care urma sa ajunga la Anvers (Belgia) . Pe 16 mai, 603 kilograme de cocaina au fost descoperite pe aeroportul Mulhouse-Bale (Franta), la bordul unui avion particular care venea din Uruguay.

In urma acestor doua capturi din Europa, directorul vamei din Uruguay, Enrique Canon, si-a prezentat demisia fiind considerat responsabil pentru lejeritatea controalelor vamale la frontiere si in porturi.

Aceste capturi "demonstreaza ca traficantii ar putea avea de gand sa foloseasca din ce in ce mai mult acest stat din America de Sud ca punct de incarcare a drogurilor destinate Europei", conform unui articol aparut pe site-ul independent de analiza a criminalitatii Insight Crime.

In opinia analistului independent si comisar in retragere Robert Parrado, traficantii de cocaina s-au concentrat in ultima perioada asupra Uruguayului ca urmare a "frontierelor sale permeabile si vulnerabile in materie de controale".

La sfarsitul lunii iunie, italianul Rocco Morabito, supranumit "Regele cocainei" arestat in 2017 in Uruguay, a evadat dintr-o inchisoare din Montevideo si continua sa se afle in libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cocaina Uruguay , #stiri externe