Obama o nominalizeaza pe Mary Schapiro la conducerea SEC

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 22:59
1507 citiri
Obama o nominalizeaza pe Mary Schapiro la conducerea SEC

Presedintele american ales Barack Obama a desemnat-o joi pe Mary Schapiro viitoare presedinta a SEC, organism insarcinat cu reglementarea pietelor financiare, promitand o schimbare in sistemul financiar american, afectat grav de criza financiara si de scandalul Madoff.

"Reforma reglementarii (pietei financiare - n.red.) va fi una dintre prioritatile legislative ale administratiei mele", a declarat presedintele ales. "Am adormit la volan, nu numai agentiile de reglementare, ci si unele comisii ale Congresului", a explicat el. "Va trebui sa ne consolidam instrumentele de reglementare (...) vom publica un plan foarte detaliat privind modul in care intentionam sa actualizam sistemul de reglementare", a adaugat el, citat de AFP.

Mary Schapiro, care a mai lucrat la SEC din 1988 pana in 1993, precum si in administratia Clinton si a fost sefa autoritatii de reglementare a pietei de materii prime, a fost desemnata joi pentru a prelua conducerea institutiei. Ea va avea sarcina dificila de a reface increderea in SEC, ce nu a stiut sa reactioneze la izbucnirea crizei financiare, in luna septembrie. "Mary este cunoscuta drept inteligenta si, in acelasi timp, dura", a spus Obama intr-o conferinta de presa sustinuta joi la Chicago.

Schapiro, sefa autoritatii americane de reglementare a industriei financiare (FINRA), il va inlocui pe Christopher Cox, care a fost numit in aceasta functie in iunie 2005. in cursul campaniei electorale, candidatul republican John McCain a anuntat ca il va demite pe Cox daca va fi ales, in conditiile in care criza financiara lua amploare.

Joi, Cox l-a felicitat intr-un comunicat pe Obama pentru numirea lui Schapiro, cu care a "colaborat foarte strans" in trecut. Si presedintele operatorului bursier transatlantic NYSE Euronext, Duncan Niederauer, a salutat intr-un comunicat aceasta alegere.

Pe langa Schapiro, Obama l-a mai numit pe Gary Gensler in functia de presedinte al Commodity Futures Trading Commission, organism insarcinat cu reglementarea pietelor derivate, si pe Dan Tarullo intr-un dintre posturile de guvernatori ai Comitetului pentru politica monetara al Rezervei Federale, banca centrala americana.

De asemenea, presedintele ales il va nominaliza, probabil vineri, pe fostul primar al Dallasului, Ron Kirk, in functia de negociator-sef pentru comert, a declarat joi o sursa apropiata viitorului sef al statului.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Mary Schapiro, #Barack Obama administratie, #sec , #stiri externe
Comentarii
E
enough
rank 1
Gasesc ca in genere este un lucru pozitiv cand se pun femei in functii inalte