Ziare.com

Obama promulga ultima parte a reformei din sectorul sanatatii

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 09:31

   

Obama promulga ultima parte a reformei din sectorul sanatatii
Presedintele american Barack Obama a promulgat marti ultima parte a reformei asigurarilor de sanatate.

Cu prilejul unei ceremonii desfasurate la centrul de formare profesionala din Alexandria (Virginia), Barack Obama a semnat un document ce cuprinde un ansamblu de amendamente aduse legii pe care a promulgat-o acum o saptamana.

Aceste "corectii" faceau parte din dispozitivul legislativ care a permis ca Obama si aliatii sai democrati sa smulga un acord in Congres privind reforma in sectorul asigurarilor de sanatate. Printre modificari se numara anularea "acordurilor speciale" care scuteau anumite state de plata unor prestatii sociale.

In schimb, toate statele americane vor fi ajutate in proportie de 100% pentru a absorbi aceste costuri in primii ani ai reformei.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1113 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:D

Nimeni n-a citit pana in momentul votarii legislatia pt ca nu era decat o parte din ea, ultima parte a venit abia dupa cateva zile. Iti dai seama... votezi ceva dar nu sti ce votezi, exact ca la noi. Plus ca sunt multe sectiuni in legislatia lor care nu are deloc legatura cu sanatatea, ci cu confiscarea armelor, combustibili ecologici, taxa pe carbon, etc. Iar cei aprox 40 mil de oameni care se lauda in reclame ca i acopera nici macar nu vor fi inclusi , doar pt plata taxelor la IRS> Totul a fost facut ca sa fie facuti si aceia sa plateasca taxe la stat. :) Exact si la noi. Statul stie ca nu toti platesc taxele de sanatate, iar acum incearca sa schimbe sistemul sub un motiv nobil pt a include pe toti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor