Obama: Reforma imi apartine, raspund pentru ea

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 11:31
717 citiri
Obama: Reforma imi apartine, raspund pentru ea

Presedintele Barack Obama a declarat ca, in ciuda opozitiei republicanilor care fac tot posibilul sa blocheze reforma sistemului de sanatate, exista un consens in ceea ce priveste acest proiect, iar discutiile vor continua, chiar daca tonul acestora nu este tocmai prietenos.

"Unii membri ai Partidului Republican cred ca cel mai bine e sa ucida reformele, ca asta ar fi o politica buna. In acelasi timp, exista si oameni care vor in mod sincer sa se faca ceva, insa au viziuni extrem de diferite si am incercat sa-i adun pe acestia la un loc si sa le ascult ideile, pe cat posibil", a declarat Barack Obama, intr-un interviu acordat CBS News.

Intrebat daca va obtine suficiente voturi pentru a adopta proiectul de reforma, Obama a declarat ca se bucura de o sustinere suficienta, chiar daca republicanii nu sunt foarte cooperanti, sugerand ca impotrivirea lor este numai un joc politic ce are ca scop discreditarea sa.

"Cred ca unii ar putea sa vada o reeditare a perioadei 1993-94. Vine un presedinte tanar, propune o lege a sanatatii care esueaza iar republicanii profita de asta pentru a castiga alegerile", a declarat Obama, facand aluzie la fostul presedinte Bill Clinton.

Presedintele american a tinut sa mentioneze ca planul sau de reformare a sistmului de sanatate este unul pe termen lung, la fel ca intreaga sa politica si maniera de abordare a problemelor.

"Am de gand sa fiu presedinte pentru o vreme iar cand proiectul va fi adoptat, imi va apartine. Iar daca oamenii nu vor fi multumiti, eu voi fi tinut responsabil", a mai spus Barack Obama.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#interviu Barack Obama, #Obama reforma sanatate , #stiri externe