Obama s-a intalnit cu Netanyahu, in spatele usilor inchise (Video)

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 10:25
1017 citiri
Obama s-a intalnit cu Netanyahu, in spatele usilor inchise (Video)
foto: AFP

Presedintele american Barack Obama a discutat cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre situatia din Ierusalimul de Est, marti dupa-amiaza, la Casa Alba, in spatele usilor inchise.

Netanyahu a discutat cu presedintele Obama despre tensiunile din Ierusalimul de Est, provocate de intentia Israelului de a construi aici 1.600 de noi locuinte, in ciuda protestelor palestinienilor si opozitiei Statelor Unite, blocand astfel orice sansa de relansare a procesului de pace din Orientul Mijlociu.

Intalnirea dintre cei doi vine la doar o zi dupa ce premierul israelian a respins cererea SUA de a opri constructiile din zona contestata, adancind si mai mult criza diplomatica de proportii istorice, dupa unii oficiali israelieni, dintre Washington si Ierusalim, scrie The Washington Post.

Barack Obama l-a primit pe Netanyahu in Biroul Oval, unde au discutat timp de o ora si jumatate, iar dupa o pauza in care premierul israelian s-a consultat cu staff-ul sau, cei doi oficiali s-au mai intalnit inca o data, pentru doar jumatate de ora.

Dupa mai bine de sase ore de la sfarsitul vizitei lui Netanyahu la Casa Alba, oficialii americani si israelieni au emis o declaratie de trei fraze, din care putem afla doar ca discutiile au avut loc intr-o "atmosfera placuta" si vor fi reluate miercuri, potrivit JTA.

Americanii se simt insultati de decizia Israelului de a continua procesul de colonizare

Concluziile discutiilor dintre Obama si Netanyahu raman o enigma, ascunsa in spatele usilor Biroului Oval, insa presa americana sustine ca acum este randul presedintelui american sa faca o miscare, dupa ce premierul israelian a aratat foarte clar ca nu are de gand sa opreasca construirea locuintelor controversate, scrie USA Today.

"Poporul israelian construia in Ierusalim acum 3.000 de ani si construieste si acum. Ierusalimul nu este doar o asezare, este Capitala noastra", declara Benjamin Netanyahu, luni, cu doar o zi inaintea intalnirii cu Barack Obama.

Accesul presei la eveniment a fost complet restrictionat, neexistand nici macar o fotografie oficiala in care cei doi lideri dau mana, iar Casa Alba nu s-a grabit sa ofere informatii legate de intalnirea la nivel inalt.

Palestinienii nu negociaza pacea daca Israelul nu se retrage din teritoriile ocupate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Obama Netanyahu, #intalnire Obama Netanyahu, #discutii SUA Israel Washington , #stiri externe