Obama saluta curajul alegatorilor irakieni

Duminica, 07 Martie 2010, ora 22:52
940 citiri
Obama saluta curajul alegatorilor irakieni

Presedintele american Barack Obama a salutat curajul alegatorilor irakieni, care "au sfidat amenintarile pentru a face ca democratia sa progreseze", iar sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a declarat ca rata de participare semnificativa "merita respect".

Si alte capitale, precum Londra sau Parisul, s-au grabit sa marcheze pe acelasi ton laudativ desfasurarea scrutinului legislativ din Irak, in ciuda faptului ca a fost insangerat de violente soldate cu 38 de morti si peste 100 de raniti, informeaza AFP.

"Felicit poporul din Irak pentru ca a votat la acest scrutin parlamentar important. Am un mare respect pentru milioanele de irakieni care au refuzat sa se lase intimidati de violente si si-au exercitat dreptul de vot", a declarat presedintele american Barack Obama intr-un comunicat. "Regretam pierderile tragice de vieti omenesti si salutam curajul si vointa irakienilor, care au sfidat amenintarile pentru a face ca democratia sa progreseze", a adaugat el.

La randul sau, sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a declarat ca "aceasta participare, in ciuda atentatelor violente din timpul campaniei electorale si din ziua alegerilor, confirma angajarea poporului irakian pe drumul unui Irak democratic. Merita respectul tuturor", afirma Inaltul reprezentant UE pentru politica externa.

#alegeri Irak Obama, #alegeri Obama Irak , #stiri externe