Opozitia din R. Moldova este decisa sa boicoteze legislativul

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 15:25
1227 citiri
Opozitia din R. Moldova este decisa sa boicoteze legislativul

Cele trei partide de opozitie care au intrat in Parlamentul din Republica Moldova in urma alegerilor de la inceputul lui aprilie au anuntat ca vor boicota activitatea legislativului, in semn de protest fata de neluarea in considerare a sesizarilor cu privire la comiterea unor fraude la alegeri.

Decizia a fost luata dupa ce Curtea Constitutionala din Republica Moldova a validat miercuri alegerile parlamentare din 5 aprilie, in urma renumararii voturilor. Vicepresedintele Partidului Liberal, Corina Fusu, a declarat la Realitatea FM ca formatiunea sa politica a prezentant nu mai putin de 20 de mii de probe care demonstreaza comiterea de fraude.

Astfel, daca opozitia nu va fi prezenta peste doua saptamani in Parlament pentru a vota noul presedinte al Republicii Moldova, atunci se poate ajunge la alegeri anticipate in toamna, in cazul in care seful statului nu poate fi ales prin doua proceduri consecutive.

"Noi nu vrem sa fortam alegerile anticipate, noi vrem sa se respecte legea. Dar vedem ca legea in Republica Moldova nu se respecta, dovada ca nu s-au luat in considerare toate dovezile pe care le-a adus opozitia referitoare la fraude. Oricum, noi alta cale decat cea legala nu avem", a declarat Corina Fusu.

Partidul Comunistilor a castigat 60 de mandate in urma alegerilor din 5 aprilie, cu un mandat mai putin decat avea nevoie pentru a numi singur succesorul presedintelui Vladimir Voronin. Restul de 41 de mandate au revenit celor trei partide de opozitie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#opozitie Moldova boicot, #alegeri Moldova 2009, #fraudare alegeri Moldova , #stiri externe