Ziare.com

Opozitia se desolidarizeaza de actele de vandalism de la Chisinau

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 21:14

   

Opozitia se desolidarizeaza de actele de vandalism de la Chisinau
Opozitia din Republica Moldova se desolidarizeaza de actele de vandalism si distrugere si considera ca provocarile au fost implementate si organizate de comunisti pentru a deturna atentia de la fraudarea scrutinului electoral.

Liderul PDLM a declarat miercuri ca partidele de opozitie vor organiza conferinte de presa in care isi comunica pozitiile pe marginea evenimentelor petrecute si vor anunta actiunile convenite pe viitor.

In Piata Marii Adunari Nationale a avut loc o actiune de protest pasnica organizata, cu scandari, cu revendicari, a cetatenilor Republicii Moldova, a spus Filat.

"Ceea ce s-a intamplat in Parlamentul Republicii Moldova si in Presedintie au fost acte de vandalism si de distrugere. De aceste acte noi ne desolidarizam, pentru ca sunt absolut straine principiilor si scopurilor pe care le avem si sunt partial comune cu ale celor care au participat la aceste actiuni", a punctat liderul PLDM.

In ceea ce priveste provocarile, in opinia lui Filat "acestea cu certitudine au fost implementate si organizate de catre comunisti cu intentia de a devia discutiile si actiunile de la o problema, care este una foarte grava - furtul din cadrul acestui scrutin, la discutii asupra acestor acte de distrugere".

La randul sau, vicepresedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, a spus miercuri intr-o conferinta de presa ca politia a avut un comportament neadecvat pe intreaga durata a zilei de luni si marti.

"Atunci cand a trebuit sa intervina pentru a asigura paza institutiilor statului nu au facut-o, pentru a localiza si a izola acel grup de 100-200 de de vandali, iar atunci cand deja toata lumea pleca acasa s-au apucat sa traga focuri de arma. Este impropriu comportamentul politiei, la fel cum este impropriu comportamentul pompierilor care nu au intervenit la timp", a punctat Chirtoaca.

"De fapt, prin aceasta comunistii au aratat ca favorizeaza vandalizarile Parlamentului si Presedintiei", a aratat primarul Chisinaului.

El a acuzat autoritatile ca nu au intervenit si ca incearca in mod nejustificat sa lanseze acuzatii la adresa opozitiei "care practic a luat locul autoritatilor prin incercarea de a calma spiritele si de a aduce legalitate in societate si de a determina manifestantii sa protesteze intr-un mod calm si linistit".

Sursa: rNews

Articol citit de 1194 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Probabi ca afost si destula diversiune ... dar sa multumim lui Dumnezeu ca nu au fost multe victime !

Rezultatul adevarat este ca a inceputul sfarsitului a fost facut !
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, al dumneavoastra Opus9, va spune tuturor, sa auzim numai de bine !

 

MEMORANDUMUL Comitetului Ad-Hoc pentru alegeri libere inRepublica Moldova

Comitetul AD-HOC pentru alegeri libere constituit de semnatarii prezentului document, astazi la Bucuresti, 8 aprilie 2009, pentru coordonarea campaniei de internationalizare a gravitatii situatiei create de regimul comunist la Chisinau, a hotarat urmatoarele:

1. Solicitam sprijinul presei si al tuturor prietenilor Basarabiei, in acesta campanie pentru democratie, drepturile omului, pentru toti Basarabenii

2.Cerem invalidarea rezultatului alegerilor de la 5 aprilie, fraudate de agentii guvernului communist,

3.Cerem repetarea scrutinului electoral, sub monitorizarea Consiliului Europei, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Romaniei, Rusiei, Ukrainei, Turciei si Bulgariei, ca garantie pentru corectitudinea necesara;

4.Cerem organizarea sub aceste garantii, a unei campanii electorale neviciate, cu durata de cel putin 30 de zile,

5.Cerem eliberarea si punerea sub controlul public a Televiziunii si Radioului Public de la Chisinau prin constituirea unor Consilii de Administratie alcatuite din personalitati culturale independente, sub protectia observatorilor internationali si nationali.

6.Cerem cetateanului Voronin sa nu mai faca declaratii si uz de prerogativele prezidentiale, pentru ca mandatul sau a expirat la 7 aprilie si a intrat deja in conflict cu Codul Penal al R. Moldova.

7.Cerem Comisiei Electorale Centrale sa puna la dispozitia justitiei probele fraudelor electorale de proportii care a fost reclamata.

8.Cerem Procuraturii Generale sa inceapa cercetarea fraudelor, in mod profesionist si transparent fata de observatorii nationali si organizatiile neguvernamentale interne si externe. Cerem totodata eliberarea tuturor persoanelor arestate si tratament medical corespunzator pentru cei raniti

9.Facem apel la liderii partidelor politice de la Chisinau sa preia mesajul nostru si sa-l sustina in dezbaterile publice in favoarea democratiei, statului de drept si integrarii in structurile politice si de aparare euroatlantice.

10.Aflandu-ne in spatiul Uniunii Europene, ne adresam Comisiei Europene sa sprijine demersurile tinerilor din Republica Moldova, mesajul pentru un stat de drept si alegeri libere din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, eforturile si aspiratiile noastre legitime pentru libertate si democratie.

11.Cerem tuturor actorilor publici sa actioneze si sa ne sprijine pentru refacerea spatiului cultural, spiritual si etnic romanesc si european.

12.Mandatam avocati din UE pentru a ne sustine si reprezenta in demersurile noastre legitime.

13.Facem un apel global intre Bucuresti si Chisinau : “Tineri, asumati-va viitorul !"

14.Declaram ca sediul provizoriu al Comitetului AD-HOC pentru alegeri libere, este in Bucuresti, str, Batistei, nr.24 A, prin grija Asociatiei 21 Decembrie 1989, Telefax : +40-21 – 311-20-76

Semnata azi la Bucuresti, 08 aprilie 2009

Aprobata de Adunarea Ad-hoc din Piata Universitatii

Sustinem Basarabia

In Republica Moldova s-a insturat teroarea. Alegerile au fost furate si asta incep sa o spuna si oficialii europeni. Numerosi tineri sunt arestati, batuti, interogati in spitale. Partidul Comunist si-a dovedit latura totalitara. Toti s-au saturat, iar Voronin va cadea si sper ca Moldova sa se indrepte spre Romania si UE. Vineri se preconizeaza o mare manifestatie in Chisinau si speram sa fie in strada sute de mii de oameni in toate orasele din Basarabia.
Joi la ora 20 va fi un miting de solidaritate in Piata Universitatii din Bucuresti. Vineri, la ora 20, va fi din nou miting in Piata Universitatii si dorim sa fim cat mai multi pentru a sustine manifestatia de la Chisinau. Va rog sa va mobilizati cat mai multi. Sambata la ora 12 va fi un mars cu punct de plecare tot Piata Universitatii. Fiti alaturi de noi.
Traiasca Romania!

protest international

peste tot in lume unde exista moldoveni si romani ar trebui organizate actiuni de protest la ambasada rusiei. rusia este radacina raului in conflictul din moldova. ea manipuleaza marionetele ei comuniste de la chisinau. bucuresti se aude?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor