Ora Pamantului in lume: Cladiri-simbol, in intuneric in peste 150 de tari

Duminica, 24 Martie 2013, ora 13:30
2778 citiri
Ora Pamantului in lume: Cladiri-simbol, in intuneric in peste 150 de tari
Foto: Daily Mail

Mii de edificii celebre de pe intregul mapamond, precum Turnul Eiffel, Taj Mahal sau Empire State Building, si-au stins luminile sambata seara, timp de 60 de minute, pentru a marca Ora Pamantului.

Un numar de 152 de tari din toata lumea au participat la campania initiata in 2007 de australieni, care isi propune sa traga un semnal de alarma asupra schimbarilor climatice cauzate de emisiile de dioxid de carbon, noteaza Daily Mail.

Evenimentul organizat de asociatia pentru mediu World Wide Fund for Nature (WWF) din Australia, sarbatorit si in tara noastra, presupune stingerea luminilor din marile constructii ale lumii, timp de 60 de minute, incepand cu ora locala 20.30. Astfel, cladiri precum Big Ben, London Eye, Turnul Eiffel, Turnul Burj Khalifa, Taj Majal, dar si alte obiective turistice importante au fost cufundate in intuneric timp de o ora.

Palatul Victoria isi va stinge luminile in Ora Pamantului

Times Square din orasul New York, zona recunoscuta pentru luminile in care este invaluita seara de seara, a fost lasata in bezna sambata seara, sub ochii a mii de participanti care militeaza pentru protejarea mediului.

Si cladirea Empire State Building, una dintre cele mai inalte imobile din lume, iluminata intr-un mod spectaculos in timpul noptii, a fost cufundata in intuneric in cadrul operatiunii "Earth Hour".

De asemenea, simbolul londonez Big Ben a renuntat la iluminat, pentru a atentiona guvernul btitanic in legatura cu angajamentul pe care si l-a luat in incercarea de a diminua efectele vietii moderne asupra schimbarilor climatice.

Totodata, Opera din Sidney, celebra pentru arhitectura sa deosebita, a fost lasat in bezna. Australienii, initiatorii proiectului, au incercat astfel sa isi arate suportul pentru folosirea formelor de energie regenerabila.

Si francezii s-au alaturat initiativei ecologice, oprind sistemul de iluminat al celebrului Turn Eiffel. In Romania, Ora Pamantului a adunat in acest an 43 de orase, printre care Bucuresti, Constanta, Cluj, Sighisoara, Tulcea, dar si Timisoara, care a fost gazda evenimentului din acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Ora Pamantului lume, #Ora Pamantului Romania, #cladiri lume Earth Hour, #cladiri lumini stinse Ora Pmantului , #stiri externe