Papa discuta cu 200 de episcopi despre dezinteresul fata de Biblie

Duminica, 05 Octombrie 2008, ora 22:25
2062 citiri
Papa discuta cu 200 de episcopi despre dezinteresul fata de Biblie

Papa Benedict al XVI-lea a convocat la Vatican 200 de inalti prelati, pentru a dezbate problema dezinteresului modern fata de invataturile Bibliei.

Papa a deplans, duminica, influenta daunatoare pe care o au diverse forme luate de cultura moderna.

"Aceasta", spune Suveranul Pontif, "a decis ca Dumnezeu e mort, iar omul este sigurul arhitect responsabil de destinul sau si stapan al creatiei", transmite Associated Press.

Reunirea celor 253 de episcopi se face o data la trei ani. La deschiderea discutiilor, care vor dura de luni timp de trei saptamani, Papa a oficiat o liturghie.

Indiferenta din ce in ce mai evidenta fata de religie constituie un motiv de ingrijorare pentru Papa. Sanctitatea Sa a vizitat Franta in urma cu o luna si s-a referit in special la aceasta tara cand a vorbit despre natiunile, odata bogate din punct de vedere spiritual, care par sa isi piarda identitatea crestina.

Pentru a marca evenimentul, televiziunea de stat va difuza un program maraton in care Biblia va fi citita in intregime.

Programul va dura sase zile si nopti si va fi inaugurat de Papa care va lectura Cartea Genezei.

Ii vor urma sute de personalitati, printre care politicieni, celebritati din lumea culturala si sportiva, precum si oameni obisnuiti.

Citeste si:
Decizie fără precedent luată de Vatican din cauza pandemiei
Decizie fără precedent luată de Vatican din cauza pandemiei
Comisia Pontifică pentru Statul Cetății Vaticanului a anunțat că, începând cu 1 octombrie, toți cetățenii care vizitează acest teritoriu trebuie să prezente un certificat verde....
Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican din 1 octombrie
Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican din 1 octombrie
De la 1 octombrie, intrarea în Vatican va fi permisă numai cu „green pass-ul”, scrie agenția ANSA. Decizia a fost luată de Comisia Pontificală pentru statul Vatican. „Începând...
Sursa: Ziare.com