Parlamentar condamnat la moarte, in Bangladesh

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 18:25

   

Parlamentar condamnat la moarte, in Bangladesh
Un parlamentar din Bangladesh, care face parte din principalul partid de Opozitie, a fost condamnat la moarte, marti, fiind acuzat de crime de razboi si genocid in timpul razboiului de independenta cu Pakistan, din 1971.

Este vorba despre Salahuddin Quader Chowdhury, primul membru al Partidului National din Bangladesh (BNP) condamnat la pedeapsa capitala. Acesta a fost gasit vinovat in noua din cele 23 de capete de acuzare, scrie BBC.

BNP si avocatii acestuia au precizat ca procesul este influentat politic. Mai mult, cercetarile anterioare impotriva liderilor islamisti au fost urmate de proteste masive.

Tribunalul care se ocupa de crimele din razboi din Bangladesh a fost infiintat de guvern in 2010, iar partidele din Opozitie au acuzat ca se incearca o vendeta politica impotriva acestora.

Lider islamist condamnat la 90 de ani de inchisoare pentru crime de razboi"Vom face tot ce este nevoie pentru a arata lumii ca aceasta este o mascarada", a spus sotia lui Chowdhury, iar avocatii lui au afirmat ca vor face apel la Curtea Suprema.

Verdictul judecatorilor a fost prezentat in doua ore si jumatate, iar Chowdhury i-a intrerupt pe acestia in nenumarate randuri. "Verdictul acesta vine de la Ministerul Justitie. O copie a lui a fost disponibila de ieri (luni - n.red.) pe Internet", s-a plans parlamentarul.

Potrivit datelor oficiale ale Guvernului din Bangladesh, peste trei milioane de persoane au fost ucise in timpul razboiului de independenta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 646 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Bangladesh, asta da democratie evoluata! Cind vom putea sera sa
facem la fel in Romania?
Ar fi citiva care merita bine un glont. Sau macar un sut in dos, definitiv.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor