Partidul Comunist american, consolidat de criza financiara

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 09:05

   

Partidul Comunist american, consolidat de criza financiara
Criza financiara a avut efectul neasteptat de a consolida si a da sperante micului Partid Comunist american, care numara intre 3.000 si 3.500 de membri, la o populatie totala de aproximativ 300 de milioane de locuitori.

"Avem din ce in ce mai multe apeluri de la oameni care se intereseaza de noi, de la declansarea acestei gigantice crize financiare, pentru ca suntem la o rascruce. Vad un rol pentru Partidul Comunist in perioada care incepe", da asigurari Libero Della Piana, presedintele filialei de la New York, citat de AFP.

Fondat in 1919, PC-ul american a fost considerat in timpul Razboiului Rece un grup de propaganda pentru o "putere straina" (Uniunea Sovietica).

"Criza ne-a demonstrat ca piata nu se poate regla singura si ca masinaria s-a defectat pentru ca a fost lasata sa se regleze singura", adauga Della Piana, "Vom fi mai putin defensivi, pentru prima oara din anii '80 si vom avea un cuvant de spus in reconstructia Americii pe baze noi, si nu doar in favoarea lacomiei unora".

Desi nu a adus oficial sprijinul candidatului democrat la Casa Alba, Partidul comunist american il sustine deschis si majoritatea militantilor poarta insigne cu chipul lui Barack Obama.

"Ne vom intalni cu tovarasii din America Latina si restul lumii la Sao Paulo (Brazilia) la sfarsitul lunii noiembrie si le vom explica situatia din Statele Unite dupa alegerile prezidentiale, desi Komintern (Internationala comunista) nu mai exista si fiecare partid are particularitatile sale", spune Libero Della Piana.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1744 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
opus9
rank 5
Care bucurie si a lor sa fie !
Daca America este pamantul fagaduintei si a tuturor posibilitatilor, tovarasii americani, trebue sa aiba si ei falitii lor !
Marsarier.
rank 1
Retardati!
Nimic nou sub Soare! Dupa cum se stie comunistii prospera numai atunci cand societatea are reculuri. Ei nu sunt in rand cu lumea, ei sunt tot timpul in contrafaza, iar daca lumea ar fi condusa numai de ei in cativa ani ne-am intoerce in Comuna primitiva!
AZ
rank 1
BAGATI LA CAP.
PARTIDUL COMUNIST IL SUSTINE PE OBAMA!GELU LA FEL.
tata
rank 1
Ar fi interesant
Ca USA sa treaca la Comunism,dupa ce a inpins Rusia,la Capitalism.....
roata, roata si iar roata
rank 1
pamantul e rotund si nu numai dar unii zic ca se invarteste
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor