Patru din zece britanici vor fi singuri peste 20 de ani

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 12 Martie 2009, ora 16:53
812 citiri
Patru din zece britanici vor fi singuri peste 20 de ani
Foto: Daily Mail

In ciuda aglomeratiilor de pe strazi si a cresterii numarului populatiei, Marea Britanie devine pe zi ce trece un loc unde oamenii sunt tot mai singuri.

In urmatorii 20 de ani, patru din zece case din Marea Britanie vor fi ocupate doar de cate un locuitor, potrivit predictiilor realizate de oficialii britanici, relateaza Daily Mail.

In anul 2029, aproximativ 11 milioane de case vor avea doar un singur locatar, intr-o tara care va trebui sa gaseasca spatiu pentru inca o treime in plus din totalul numarului de case si apartamente existente in prezent.

In viitor, numarul persoanelor singure va depasi cu mult numarul proprietarilor de locuinte, sustine Hazel Blear, un oficial britanic, responsabil de numarul locuintelor necesare.

Oficialii britanici estimeaza ca numarul persoanelor singure care vor detine o casa va creste cu peste 60% pana in 2031.

Imigrantii vor contribui si ei la cresterea numarului de proprietari de locuinte care vor sta singuri in casa cu un procent de pana la 30%, potrivit studiului.

Cresterea rapida a numarului persoanelor care locuiesc pe cont propriu reflecta cel mai bine declinul institutiei casatoriei si procesul de imbatranire a populatiei din Marea Britanie.

Cuplurile care traiesc impreuna se despart mult mai usor decat cei casatoriti, iar persoanele in varsta sunt predispuse sa traiasca singure dupa ce partenerul lor de viata a murit.

Mai multe studii arata ca beneficiile unei societati capitaliste prospere favorizeaza mamele singure, in comparatie cu cele din cupluri, ca un factor care va determina oamenii sa nu formeze cupluri stabile si va incuraja mereu relatiile de scurta durata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#britanici, #singuratici, #statistici, #numarul persoanelor singure, #cupluri in destramare , #stiri externe