Pfizer incepe studiile clinice pentru un medicament anti-COVID-19

Marti, 23 Martie 2021, ora 19:09
6265 citiri
Pfizer incepe studiile clinice pentru un medicament anti-COVID-19
FOTO Pixabay

Compania farmaceutica Pfizer a inceput testele clinice pentru un medicament antiviral impotriva COVID-19, administrat pe cale orala si care ar putea fi prescris pacientilor la primele semne de infectare, relateaza marti Reuters.

Compania americana, care a produs impreuna cu cea germana BioNTech primul vaccin anti-COVID-19 autorizat in SUA, afirma ca acest medicament candidat a avut in studiile de laborator o actiune puternica impotriva virusului SARS-CoV-2.

Medicamentul testat, denumit PF-07321332, este un inhibitor de proteaza care previne replicarea virusului in celule. Administrati singuri sau in combinatie cu alte antivirale, inhibitorii de proteaza s-au dovedit eficienti in tratarea afectiunilor provocate de alti virusi, cum ar fi HIV sau hepatita cu virus C, noteaza compania Pfizer.

Ea considera ca aceasta clasa de molecule poate oferi tratamente anti-COVID-19 bine tolerate, intrucat actualele tratamente care functioneaza pe aceleasi principii nu au starnit temeri privind siguranta.

Compania Pfizer studiaza de asemenea un antiviral administrat intravenos in teste clinice preliminare pe pacienti COVID-19 spitalizati. Cele doua tratamente studiate, cel oral si cel intravenos, ''pot crea o paradigma de tratament care sa completeze vaccinarea in cazurile in care boala totusi survine'', spune Mikael Dolsten, Chief Medical Officer la Pfizer.

Medicamentul candidat al Pfizer se afla in urma a doua tratamente antivirale aflate in prezent in studii clinice de etapa intermediara, primul fiind dezvoltat de Merck & Co impreuna cu Ridgeback Bio, iar celalalt de Roche Holding si Atea Pharmaceuticals.

Remdesivirul, produs de Gilead Sciences, este deocamdata singurul tratament anti-COVID-19 aprobat in SUA de Agentia pentru Alimente si Medicamente (FDA). Aceasta agentie a dat autorizatia de urgenta si pentru terapia combinata cu anticorpi dezvoltata de Eli Lilly, bazata pe combinatia a doi anticorpi, bamlanivimab si etesevimab, si de asemenea pentru terapia cu anticorpi produsa de Regeneron.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#vaccin, #Pfizer, #medicamente covid , #stiri externe
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
P.s. Doar, că n-au avizele și paraavizele oficiale!