Predictii pentru 2015 - la ce se asteapta intreaga lume pentru anul care abia a inceput

Joi, 01 Ianuarie 2015, ora 14:46
9928 citiri
Predictii pentru 2015 - la ce se asteapta intreaga lume pentru anul care abia a inceput
Foto: Brandignity

Toti privesc curiosi catre 2015, iar nu putini sunt cei care se grabesc sa faca predictii pentru anul care abia a inceput.

De la Ebola la Statul Islamic si de la Vladimir Putin la Hillary Clinton, lumea asteapta o gramada de evenimente in noul an.

Anul trecut, putini si-ar fi imaginat ca Vladimir Putin va invada Ucraina sau ca o grupare intunecata precum Statul Islamic va deveni o amenintare in Orientul Mijlociu, scrie Financial Times, intr-un articol ce ofera predictii pentru urmatoarele 12 luni.

Va anexa Rusia noi teritorii in Ucraina sau Europa?

Este probabil una dintre cele mai mari intrebari pentru intreaga lume, dar mai ales pentru est-europeni, inclusiv pentru romani. Potrivit articolului, presedintele rus Vladimir Putin va opri expansiunea tarii sale, confruntat cu o criza economica interna si cu sanctiunile externe, astfel ca raspunsul intrebarii este "nu".

In schimb, liderul de la Kremlin va incerca sa-si consolideze castigurile obtinute in Crimeea si sa pastreze parti din estul Ucrainei intr-un conflict inghetat, impiedicand astfel ca acestea sa fie conduse efectiv de la Kiev.

Semne ca, si in 2015, tarile lumii vor mai trage mata de coada

Vor plasa SUA trupe pe teren, pentru a lupta impotriva Statului Islamic?

Acest lucru nu se va intampla, potrivit Financial Times, cu toate ca Statul Islamic va reprezenta in continuare o amenintare majora si in anul 2015. Prin urmare, Pentagonul va ramane puternic concentrat pe aceasta regiune, in special pe Irak, cautand sa destabilizeze Statul Islamic.

Va fi eliminata Ebola, in Africa de Vest, pana la sfarsitul anului 2015?

Da. Vor mai fi esecuri in combaterea cu acest virus si evenimente, pe cuprinsul urmatoarelor 12 luni, insa Africa de Vest va putea privi apoi catre un an 2016 fara Ebola, virusologii explicand ca natura virusului face posibila eradicarea sa, daca oamenii evita contactul fizic direct cu pacientii.

Cum va fi lumea in 2015 - 12 predictii geopolitice

Va aparea un rival serios pentru Hillary Clinton, in anul 2015?

Se pare ca acest lucru nu se va intampla, astfel ca viitorul candidat republican la prezidentiale, care sa ii tina piept sotiei democrate a fostului presedinte american Bill Clinton, va fi cunoscut de-abia in anul electoral 2016. Chiar si atunci, insa, Hillary Clinton va putea incepe campania pentru prezidentiale cu un avans sigur.

Va cobori pretul petrolului sub 50 de dolari pe baril?

Da, si exista doua motive pentru care ne putem astepta ca supraoferta de pe piata mondiala a petrolului, care a provocat o scadere accentuata a pretului acestui combustibil in ultima jumatate a anului 2014, sa persiste cel putin inca 6 luni. In primul rand, rezervele vor creste in continuare, iar in al doilea rand cresterea cererii va ramane in continuare la fel de "lenesa" ca in a doua jumatate a lui 2014, potrivit Financial Times.

Va fi 2015 anul in care moneda virtuala bitcoin si alte valute similare se vor prabusi?

Publicatia financiara sustine ca acest lucru nu se va intampla, fiind prea multe interese in jurul acestor monede si prea multi bani pregatiti sa fie aruncati la schimb cu valuta virtuala, prevenindu-se astfel o prabusire dramatica.

Alte intrebari si raspunsuri pentru 2015

Printre alte predictii pentru urmatoarele 12 luni sunt acelea ca Marea Britanie va avea un nou guvern dupa viitoarele alegeri generale, dar si ca Banca Centrala Europeana va adopta o relaxare cantitativa la scara larga.

De asemenea, in 2015 se asteapta la scaderea ratei de crestere economica a Chinei sub 7 la suta, dar si la scaderea preturilor pentru proprietatile de lux din Londra, in timp ce rata de crestere economica a Indiei este de asteptat sa creasca, sub conducerea premierului Narendra Modi.

#predictii 2015, #predictii Rusia 2015, #predictii Ebola 2015, #evenimente 2015 , #stiri externe