Premierul nipon, campionul gafelor

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 10:46
1309 citiri
Premierul nipon, campionul gafelor

Consilierul principal al premierului nipon Taro Aso i-a cerut acestuia sa aiba grija ce spune, in urma mai multor gafe care ii pun pe ganduri pe analisti.

In doar citeva zile, premierul, in varsta de 68 de ani, a reusit sa-i ofenseze pe medici, sa insulte parintii si sa-i supere pe reformatori, relateaza Reuters.

"Cred ca ce este necesar este ca premierul sa taca si apoi sa-si asume responsabilitatile si sa ia deciziile finale", a declarat consilierul Takeo Kawamura.

Analistii spun ca declaratiile lui Aso reflecta nu numai personalitatea sa predispusa la gafe, ci si o iresponsabilitate, avand in vedere ca in urmatorul an ar trebui sa aiba loc alegeri, ce ar putea indeparta de la putere Partidul liberal-democratic, care conduce tara de mai mult de 53 de ani.

"Pare un premier care mai are de stat doar citeva luni", a spus profesorul universitar Koichi Nakano. "Este pilotul unui avion scapat de sub control. Apare turbulenta dupa turbulenta si pasagerii devin nervosi", a subliniat el.

Aso a spus joi ca medicii "nu au bun-simt", declaratie ce a provocat indignare in randul acestora, sustinatori ai LDP.

Tot saptamana aceasta, Aso, crezand ca se adreseaza unui grup de profesori, a spus unei audiente formata din parinti ca mamele si taticii sunt cei care trebuie scolarizati, mai degraba decat copii.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#premier, #nipon, #gafe, #Taro Aso, #insulte , #stiri externe