Presa bulgara anunta cifrat rezultatele sondajelor la iesirea de la urne

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 19:01

   

Presa bulgara anunta cifrat rezultatele sondajelor la iesirea de la urne
Previziuni meteorologice, referinte literare sau muzicale - presa bulgara a dat dovada de ingeniozitatea obisnuita pentru a ocoli legea electorala si a difuza rezultate ale sondajelor la iesirea de la urne, asa cum face la fiecare scrutin.

In conditiile in care ziua de duminica este caniculara in Bulgaria, agentia BGNES anunta ca temperatura in apropierea primariei Sofiei - condusa de liderul partidului de dreapta GERB, Boiko Borisov - se ridica la 25 de grade, fata de 22 grade in apropierea sediului Partidului Socialist al premierului Serghei Stanisev.

Decodat, aceasta inseamna ca GERB are 25% din voturi, iar socialistii 22%, potrivit sondajelor la iesirea de la urne, a caror publicare nu este permisa de lege inainte de inchiderea urnelor. La BGNES, rata de participare se transforma in viteza vantului: 20 de metri pe secunda la ora 10.30 GMT, 13.30, ora Romaniei.

In alt registru, agentia Focus a difuzat rezultate ale sondajelor folosindu-se de referinte literare. Partidul GERB al lui Boiko Borisov, fost general de politie, era simbolizat cu romanul lui Gabriel Garcia Marquez "Generalul in labirintul sau", care ar avea o popularitate de 26,8% in randul cititorilor. Socialistii sunt desemnati cifrat prin cartea lui Stanisev "Pentru ca suntem socialisti", care ar fi preferata de 20,7% dintre cititori.

La randul sau, postul de radio Darik se foloseste de acoperirea unui top muzical. Melodia "Le general a dit" a lui Joe Dassin ar fi votata de 24% dintre ascultatori, scor egal cu "Roses are red" a lui Bobby Vinton.Publicarea sub aceasta forma a rezultatelor principalelor institute de sondaje de-a lungul intregii zile electorale este practicata in Bulgaria din 2001, fara consecinte legale. Rezultatele sondajelor la iesirea de urne sunt difuzate in mod oficial la inchiderea votului, la ora 19.00, ora Romaniei.
Sursa: rNews

Articol citit de 817 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
clara_emilian
rank 5
Mergeti la vot!!!
Eliminati posibilitatile de fraudare! Ne vor rade mai apoi in nas!
cetatean_revoltat_apolitic
rank 1
TOTI EUROPENII - sunt CONTRA -politicei EUROPENE
Pentru ca politica europeana distruge foarte multe familii - MA REFER DIN PUNCT DE VEDERE SOCIAL ...
In primul rand li se INGRADESC DREPTUL LA MUNCA....apoi urmeaza celelalte ATROCITATI....care duc la distramarea multor familii europene....
valentin.m
rank 1
PRIVITI EUROPA SI VA CONVINGETI DE INTERESELE EVREILOR IN LUME: JAF SI CRIMA.
Romania este jefuita de 20 de ani de evreii masoni.
mmmmmmmmmmmmmas
rank 1
hhhhhhhhhhhhhh
Si de harapii criminali..
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor