Presedintele Bangladeshului a murit la 84 de ani

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 18:27

   

Presedintele Bangladeshului a murit la 84 de ani
Zillur Rahman, presedintele Bangladeshului, a murit, miercuri, intr-un spital din Singapore, la varsta de 84 de ani.

Zillur Rahman a fost transportat la spitalul Mount Elizabeth din Singapore, pe 10 martie, pentru a primi tratament pentru afectiunile respiratorii de care suferea, informeaza The Huffington Post.

Acesta a murit, miercuri, la varsta de 84 de ani. Corpul neinsufletit al presedintelui va fi adus, joi, in Dhaka, capitala Bangladeshului, au anuntat oficialii presedintiei. In plus, guvernul a declarat ca se vor tine trei zile de doliu, incepand de joi.

Moartea lui Rahman nu va afecta in niciun fel guvernul, pentru ca in Bangladesh este democratie parlamentara, iar prim-ministrul are puteri executive. Autoritatile au informat ca parlamentarul Abdul Hamid ii va tine locul lui Rahman pana cand va fi ales un nou presedinte. Prim-ministrul Sheikh Hasina si-a facut publice condoleantele si l-a descris pe Rahman ca fiind un adevarat lider patriotic.

Rahman a condus, o perioada indelungata, partidul politic Awami League (Partidul Oamenilor) din Bangladesh, iar, in 2009, Parlamentul l-a ales sa fie presedinte.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1416 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
grob
rank 5
"In Bangladesh este democratie parlamentara,
iar prim-ministrul are puteri executive".

Asa s-o vrea si-n Romania!?...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor