Ziare.com

Presedintele Republicii Moldova, votat in Parlamentul de la Chisinau

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 08:41

   

Presedintele Republicii Moldova, votat in Parlamentul de la Chisinau
Parlamentul de la Chisinau incepe marti, la ora 10,00, procedura de alegere a presedintelui Republicii Moldova.

Pe buletinul de vot este inscris un singur nume: Marian Lupu, reprezentant al Aliantei pentru Integrare Europeana. La votul de marti nu vor participa deputatii comunisti, decizia plenarei CC al PCRM nefiind insa acceptata de politicienii din teritoriu.

Dupa ce conducerea comunistilor a decis, luni, sa-i oblige pe deputati sa nu participe la vot, din raioanele moldovenesti au inceput sa vina mesaje care contesta decizia plenarei.

Potrivit Jurnal.md, Marian Lupu a anuntat ca a primit copii dupa scrisori ale unor membri PCRM adresate conducerii comuniste, in care se solicita participarea deputatilor PCRM la alegerea presedintelui Republicii Moldova.

Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova si candidatul Aliantei pentru Integrarea Europeana la functia de sef al statului, este singurul inscris in cursa pentru scrutinul de marti.

Desi anterior existau ambiguitati privind numarul de candidati care trebuie sa fie inregistrati, la scrutinul de marti deputatii vor avea dreptul sa aleaga doar o singura candidatura. Posibilitatea a fost creata dupa modificarea Legii cu privire la procedura de alegere a presedintelui R. Moldova.

Data de 10 noiembrie a fost stabilita de Parlament dupa ce termenul fixat initial la 23 octombrie a fost abrogat de Legislativul de la Chisinau, in scopul modificarii legislatiei in acest sens.

Conform legislatiei in vigoare, presedintele Republicii Moldova poate fi ales cu votul a 61 din cei 101 deputati ai Parlamentului. Marian Lupu mai are nevoie de opt voturi pentru a fi ales in functie, in conditiile in care AIE detine 53 de mandate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2623 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

a mai ramas un zid in europa dupa cel al berlinului

e zidul de la prut care separa un neam si o tara , ROMANIA SI NEAMUL ROMANESC, e o rusine in primul rind al romanilor din ambele parti pt ca nu sunt uniti asa cum sunt alte popoare ,ex germania ,luati exemplu nemtilor ,nimic nu poate opri vointa unui neam ,daca aceasta vointa se cheama REUNIFICARE SAU UNIRE ,DESTEAPTATE ROMANE DIN INDIFERENTA SI PROSTIE

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor