Ziare.com

Prima misiune indiana a plecat spre Luna

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 07:20

   

Prima misiune indiana a plecat spre Luna
Prima misiune indiana nelocuita spre Luna a decolat cu succes miercuri in zori de la centrul spatial din Sriharikota, in sud-estul Indiei.

Racheta indiana PSLV a fost lansata la 6.22 /0.52 GMT/, avand la bordul sau dispozitivul spatial Chandrayaan-1 echipat cu o sonda lunara, de la centrul spatial Satish Dhawan la Sriharikota, o peninsula din sud-estul Indiei la 80 de kilometri nord de Madras.

Prin acest eveniment istoric, India, mare putere spatiala asiatica, spera sa se propulseze la nivelul Chinei si Japoniei, mentioneaza AFP. Rivalul chinez, care dispune in materie de un avans colosal, a reusit sa faca sa iasa un om in spatiu si reafirma ambitia sa de a efectua un zbor locuit spre Luna.

Misiunea indiana Chandrayaan-1 de 80 de milioane de dolari va fi repetata in 2010 sau 2012, potrivit agentiei spatiale, care viseaza sa trimita intr-o zi un indian in spatiu.

Citeste mai multe despre India misiune spatiala Luna
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1227 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

m

Macretinilor in ce limba scrieti voi aceste articole ?

 

ZIARE COM

VREAU SA SCOT IN EVIDENTA FAPTUL CA ZIARE COM A RAMAS SINGURUL CARE OFERA TUTUROR NEDISCRIMINATORIU UN LOC PENTRU EXPRIMAREA PARERILOR LIBERE,SI LA VEDERE.
UN MARE BRAVO!PT.CEI CE CONDUC ZIARE COM.Alte ziare JN ex.au trecut la alta paginatie format si nu mai evidentiaza nici un comentariu deci nu va mai fii accesat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor