VIDEO Printesa Latifa sustine ca este tinuta "ostatica" de propria familie, dupa ce a vrut sa fuga din tara

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 05:07
4972 citiri
VIDEO Printesa Latifa sustine ca este tinuta "ostatica" de propria familie, dupa ce a vrut sa fuga din tara
Printesa Latifa este fiica Seicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum / Foto: stuff.co.nz

Printesa Latifa, fiica emirului Dubaiului, Seicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, care a incercat in zadar sa evadeze din orasul-stat de la Golful Persic in 2018, declara ca este retinuta "ostatica" si ca se teme pentru viata sa, in inregistrari video difuzate de BBC, relateaza AFP.

"Sunt intr-o vila. Sunt tinuta ostatica, iar aceasta vila a fost transformata in inchisoare", declara printesa, in varsta de 35 de ani, in aceasta inregistrare video cu telefonul mobil, in toaleta, pentru ca"este singura incapere cu usa pe care o pot incuia".

"Toate ferestrele au fost inchise (...). Sunt cinci politisti afara si doua politiste inauntru", adauga fiica lui Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

"Sunt ingrijorata zi de zi de securitatea si viata mea (...). Politia mi-a spus ca voi sta in inchisoare toata viata mea si ca nu voi mai vedea vreodata soarele", continua ea.

"Situatia devine pe zi ce trece mai disperata", spune ea.

Aceste inregistrari video urmau sa fie difuzate marti seara in emisunea BBC Panorama, care le-a obtinut de la prieteni apropiati ai printesei.

Contactate de AFP, autoritatile de la Dubai nu au reactionat.

In 2018, Latifa al-Maktoum anunta intr-o inregistrare video difuzata pe YouTube ca vrea sa fuga din tara.

Abia retinandu-si lacrimile, ea spunea ca a fost "torturata" si "incarcerata timp de trei ani" de catre tatal sau, in urma unei prime tentative de evadare, pe cand era doar o adolescenta, in 2002.

Aceasta inregistrare video a fost publicata dupa esecul tentativei, la bordul unui velier, imobilizat de catre Marina indiana.

Printesa nu s-a mai manifestat in mod public de atunci.

Potrivit BBC, ea spune in inregistrarile sale video ca a fost drogata pe velier si ca s-a trezit abia dupa ce s-a intors in Dubai, unde este retinuta.

Guvernul din Dubai a rupt tacerea in acest caz rocambolesc la 17 aprilie 2018 si a confirmat ca printesa a fost "adusa" familiei sale si ca este "bine".

In martie 2020, justitia britanica a stabilit ca emirul Dubaiului a comandat rapirea a doua dintre fiicele sale, Latifa si Shamsa.

La varsta de 18 ani, Shamsa a incercat sa fuga de tatal sau, in 2000, pe cand se afla intr-o vacanta in Anglia.

Potrivit versiunii lui Latifa, tanara a fost gasita la doua luni dupa ce a fugit, a fost "drogata", adusa la Dubai si "inchisa".

Justitia britanica s-a pronuntat in cadrul unei proceduri intre emirul Dubaiului si printesa Haya.

Devenita, in 2004, a sasea sotie a suveranului emiratului, Haya a creat senzatie in 2019 dupa ce a fugit la Londra impreuna cu cele doua fiice ale cuplului.

Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Milionarul Arpad Paszkany (52 de ani), fost patron la echipa de fotbal CFR Cluj, este într-o nouă relație, după ce a divorțat de femeia cu 20 de ani mai tânără cu care s-a căsătorit în...
Mesajul companiei aeriene Emirates, după haosul din aeroport, generat de ploile istorice din Dubai. Peste 30.000 de bagaje trebuie să fie returnate
Mesajul companiei aeriene Emirates, după haosul din aeroport, generat de ploile istorice din Dubai. Peste 30.000 de bagaje trebuie să fie returnate
CEO-ul Emirates Airline a transmis scuze clienţilor, în weekend, după ce ploile istorice din Emiratele Arabe Unite au provocat inundaţii şi un haos record pe aeroportul din Dubai. Sute de...
#Printesa Latifa, #seic, #ostatic, #Dubai , #stiri externe