Ziare.com

Problemele parlamentare l-au impiedicat pe Maroni sa se vada cu David

Joi, 17 Iulie 2008, ora 22:10

   

Problemele parlamentare l-au impiedicat pe Maroni sa se vada cu David
Ministrul de Interne Cristian David a participat joi, la Roma, la o conferinta privind relatiile dintre Romania si Italia, la care urma sa participe si omologul sau italian Roberto Maroni, care a fost retinut, insa, de probleme parlamentare.

David si-a exprimat regretul fata de absenta lui Maroni, care si-a anulat participarea la conferinta organizata de ambasada Romaniei la Roma si de asociatia Sant'Egidio din cauza unor probleme parlamentare legate de legea bugetului.

"Prezenta sa ar fi fost utila, pentru ca ar fi marcat instaurarea unui dialog constructiv", a afirmat oficialul roman.

Ultima intalnire intre cei doi ministri de Interne a avut loc saptamana trecuta, in cadrul Consiliului JAI de la Cannes, ocazie cu care ministrul Cristian David a reiterat importanta respectarii atat a normelor comunitare, cat si a drepturilor persoanelor in aplicarea oricarui act normativ intern, subliniind importanta corelarii acestora cu o modalitate de aplicare nediscriminatorie, se mai arata in comunicat.

La conferinta, ministrul roman a abordat subiectul delicat al romilor romani, in dorinta de "a depasi neintelegerile si problemele" dintre Roma si Bucuresti, scrie agentia italiana de presa. "Fara masuri de tip social adecvate, nici amprentarea, nici recensamintele nu vor putea rezolva problema", a subliniat David.

Referindu-se la declaratiile premierului Calin Popescu Tariceanu de miercuri, David a refuzat sa vorbeasca despre "accente polemice", subliniind faptul ca fiecare tara trebuie sa isi apere cetatenii care decid ca vor sa locuiasca sau sa lucreze in strainatate si drepturile lor fundamentale.

Premierul Tariceanu a cerut, miercuri, ministerelor Justitiei, Internelor si Afacerilor Externe sa intensifice contactele cu autoritatile italiene, dar si cu reprezentantii Comisiei Europene, pe tema initiativei Guvernului italian privind amprentarea romilor din Peninsula.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 599 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oamenii(italienii,in cazul nostru) au dreptul sa se apere de hoardele de nomazi,lacuste parazitare si in buna masura criminale.Sunt nu numai romani;de fapt tiganii proveniti dine alte tari(Serbia;Croatia,Kosova,Macedonia,Bulgaria,Slovacia) sunt mai multi decat tiganii romani.Sa-i apere Troaca(pardon,David),dar poate mai bine i-ar apara pe oamenii care muncesc cinstiti,care au probleme de discriminare.Pe aia cine-i apara? cel de sus? ca statul roman...

 

URGENT FARA AMPRENTARE: comunicati cu prima ambasada sua sau oficiu onu!

Situatia este exasperata! Drepturile omului sunt ignorate in "iuropa comunista" italiana. Singura solutie justa o poate oferi doar marele popor prieten american!

Sfatuiti pe toti napastuitii din italia, ca de altfel din toata "iuropa" comunista sa depuna grabnic o cerere de azil si emigrare pe urmatoarele motive legale: holocaust, discriminare etnica si prigoana religioasa!

Cat mai urgent sa intre in ambasadele americane si reprezentantele onu, sa nu le mai paraseasca cerand azil umanitar. In special copiii neinsotiti! Fara acte de origine si fara parinti. Trebuie sa li se acorde azil. Dupa ce ajung legal in state, vor putea sa ceara oficial reantregirea familiei pe teritoriul american, conform drepturilor omului niciodata ignorate de justitie in america...

Singurul loc cu adevarat liber si democrat de pe pamant, unde legea e egala pentru toti indiferent de culoarea pielii si gradul de alfabetizare, unde azilul pe motiv de sclavie, holocaust, prigoana etnica si religiosa este GARANTAT prin constitutie! Fara amprentare!

Acuma exista motivul avocatesc concret, toti avocatii se vor milostivi sa faca gratuit actele ce demonstreaza:

1. "scalvia, discriminarea etnica si pogromul in Romania, se dovedeste exact ca la ceilalti recunoscuti in domeniu"
2. "prigoana si discriminarea religioasa a catolicilor in italia, germania, franta,... toata iuropa comunista, ce mai, exact ca la..."
3. "doar oficialitatile americane pot aprecia situatia si oferi solutia umanitara de urgenta"!

Toti cei ce pot ajuta cu bannere, imagini la televiziunile americane si pe net sa o faca! Fara amprentare direct in america!

Astazi e garantat, maine s-ar putea ca legea sa se schimbe in "iuropa comunista" si sa nu mai fie posibil!

Toti oamenii de bine aparatori ai libertatii, dreptati si democratiei americane sa le transmita cat mai repede celor interesati ce trebuie sa faca neintarziat!

Va uram cel mai sigur din succese si viza usoara! Fara amprentare!

WELCOME in AMERICA! The LAND of FREEDOM and OPPORTUNITY!

Oameni buni ajutatii si lamuritii cu aceasta optiune legala! E URGENT!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor