Proteste in Germania fata de restrictiile impuse. Deputatii germani au adoptat miercuri o modificare controversata a legii anti-COVID-19 VIDEO

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 18:46
2887 citiri
Proteste in Germania fata de restrictiile impuse. Deputatii germani au adoptat miercuri o modificare controversata a legii anti-COVID-19 VIDEO
Oamenii au iesit in strada in Germania FOTO Captura Video Timisoara Stiri

Politia a facut uz de gaze lacrimogene miercuri la Berlin impotriva unor persoane care protestau fata de restrictiile sanitare impuse.

Manifestatia a avut loc in apropierea Reichstag-ului, unde deputatii dezbat o lege care inaspreste mijloacele de lupta impotriva pandemiei, conform Stirileprotv.

Fortele de politie le-au cerut initial prin portavoci celor circa 8.000 de manifestanti sa se disperseze. Mobilizarea a avut loc in contextul in care camera inferioara a parlamentului (Bundestag) se pregateste sa aprobe aceasta lege care intareste prerogativele sanitare ale guvernului Angelei Merkel fata de landuri.

Potrivit DPA, care citeaza politia, demonstrantii nu respectau regulile de distantare si nu purtau masti chirugicale, impuse de actualele restrictii.

In timpul protestului, demonstrantii au scandat sloganuri precum "Pace, libertate, nu dictatura" si "Suntem oameni". In acelasi timp pe o pancarta se putea citi mesajul "Nu unei legi care ii lipseste pe cetateni de putere".

Bundestagul a aprobat miercuri restrictiile

Deputatii germani au adoptat miercuri o modificare controversata a legii anti-COVID-19 care consolideaza puterile guvernului cancelarului Angela Merkel pentru a inaspri lupta contra celui de-al treilea val al pandemiei, relateaza AFP si dpa.

Aceasta reforma a legii care intareste prerogativele sanitare la nivel federal fata de cele ale landurilor impune declansarea automata a restrictiilor dure la nivel national peste un prag determinat al infectarilor, conform Agerpres.

Modificarea a putut fi adoptata gratie voturilor conservatorilor si ale social-democratilor, aliati la guvernare si majoritari in parlament.

In total, 342 de deputati au votat in favoarea reformei legii, 250 s-au pronuntat impotriva si 64 s-au abtinut.

Liberal-democratii, care considera "contrara Constitutiei" punerea in aplicare a unor restrictii de circulatie la nivel national, anuntasera ca voteaza impotriva reformei legii, la fel ca extrema-dreapta si stanga radicala Die Linke.

In ceea ce-i priveste, Verzii anuntasera ca se vor abtine de la vot.

Camera superioara a parlamentului german, Bundesrat, urmeaza sa supuna joi la vot acest text.

Vicecancelarul Olaf Scholz a declarat ca este nevoie de claritate si consecventa, subliniind necesitatea unor masuri la nivel federal si nu doar la nivelul landurilor.

Ministrul sanatatii Jens Spahn a descris situatia ca "extrem de grava", cu 5.000 de pacienti internati in sectiile de terapie intensiva

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
#proteste, #masuri anti covid, #Germania , #stiri externe
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Pentru ignoranti, greble, secere si ciocane, trebui sa stiti ca