Ziare.com

R. Moldova cere ajutorul Romaniei pentru a scapa de vizele UE

Luni, 19 Mai 2008, ora 08:32

   

R. Moldova cere ajutorul Romaniei pentru a scapa de vizele UE
Chisinaul a propus Romaniei sa adreseze Uniunii Europene o declaratie comuna prin care sa solicite examinarea posibilitatilor de liberalizare a regimului de vize pentru toti cetatenii Republicii Moldova.

Cererea vizeaza inclusiv regiunea transnistreana, anunta "Gardianul" de luni.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la Chisinau, propunerea a fost facuta in cadrul negocierilor cu reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, care au avut loc la 14-15 mai la Bucuresti.

Tema negocierilor a fost Tratatul de parteneriat si cooperare si Tratatul dintre cele doua tari cu privire la frontiera de stat, regimul frontierei de stat, colaborarea si asistenta mutuala in probleme de frontiera.

Urmatoarea runda de negocieri va avea loc la Chisinau, data exacta urmand sa fie stabilita ulterior, prin intermediul canalelor diplomatice.

MAE de la Bucuresti a difuzat un comunicat prin care preciza ca acordul privind micul trafic de frontiera nu a fost discutat in cadrul negocierilor. Totodata, MAE Romania a mentionat ca nu exista nici o conditionalitate tehnico-juridica intre procesul de incheiere a Acordului privind micul trafic de frontiera si incheierea Tratatului privind regimul frontierei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1597 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chiar asa?

Dupa promovarea unei campanii furibunde a polcovnicului Voronin impotriva Roamniei acum vrea sa-i ajutam?
Intortochiate sint caile Domnului!

 

bleah

pai da, ei ne arata ***, mai laes transnistrenii ne fac cu ou si otet, si noi le dam burse si ajutoare. d eparca le-am fi noi datoir cu vrei ceva.
ma calca pe nervi basescu cu fata miloaga la voronin

m..e!
ma scuzati, dar nu ma pot abtine.

moldova

Voronin ar trebui dat jos
de aceea sufera poporul, acum suntem buni ne cere ajutorul , pana acum incerca sa ne calce in picioare !l as calac eu un picioare sa nu si mai bat jos de Romani si Romania!

 

Nici un fel de viza

Trebuie tinut cazanul etans sa creasca presiunea sociala. O supapa ca cea a vizelor pt UE va provoca un exod spre Vest iar cei ce raman vor fi anesteziati de ajutorul celor plecati astfel incat dirigintii Moldovei vor stapani fara obligatii fata de cetateanul de rand. Mai mult, vor devaliza tzara dupa plac inainte s-o azvarle rusilor.

 

americanu

sa renunte la comunism mai intai; nicio tara comunista nu are cetateni care circula fara vize in EU; EU nu e binevoitoarea comunistilor.

 

americanu

sa renunte la comunism mai intai; nicio tara comunista nu are cetateni care circula fara vize in EU; EU nu e binevoitoarea comunistilor.

 

SA FIM TMAPITI

O TARA CARE SE VREA INDEPENDENTA DE ROMANIA SI ALIATA RUSIEI...

ARE TUPEUL SA CEARA ACUM AJUTOR DE LA NOI...ASA CUM AU FACUTO SI CAND AU AVUT CRIZA ENERGETICA...

sA FIM TAMPITI SI DE DATA ACEASTA CA TOTUL SA FIE GANDIT SENTIMENTAL...

IN FOND DACA LE VORBESTI ROMANESTE ITI RASPUND IN RUSESTE IAR APOI DACA LE VORBESTI IN RUSESTE ITI RASPUND IN ROMANESTE...

ASTIA IAU INTRECUT SI PE FRANCEZI RENUMITI A FII ***...LE EUROPEI...

LA MUNCA NU LA POMANA SI INTINS MANA TOVARASI...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor