R. Moldova: Sondaj la iesirea de la urne la anticipate doar daca se gasesc bani

Autor: Ana Ilie
Joi, 04 Iunie 2009, ora 17:35
842 citiri
R. Moldova: Sondaj la iesirea de la urne la anticipate doar daca se gasesc bani

La alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc fie spre sfarsitul verii fie in toamna in R. Moldova, va fi organizat traditionalul sondaj la iesirea de la urne doar daca vor fi bani.

Directorul Institutului de Politici Publice (IPP), Arcadie Barbarosie, sustine ca este nevoie de 148.000 de dolari pentru a conduce un sondaj la iesirea de la urne, scrie Jurnal de Chisinau.

Barbarosie a mai spus ca multi cetateni au decis sa voteze pentru un anumit partid doar in ultima luna. "Procentul mare al indecisilor ar trebui sa puna pe ganduri partidele politice, pentru ca sa lucreze mai activ pe parcursul intregii perioade electorale", a mentionat directorul IPP.

Referindu-se la sondajul efectuat la 5 aprilie, dupa scrutinul parlamentar, directorul IPP a mentionat ca este important sa se analizeze rezultatele obtinute si problemele aparute: "Am avut un procent mare de refuzuri, raspunsuri negative sau nu chiar sincere, desi interesul pentru exit-poll a fost destul de mare".

Mihai Godea, prim-vicepresedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), spune ca exit poll-ul este binevenit. "Pe noi insa ne-a pus pe ganduri diferenta dintre rezultatele anuntate de Comisia Electorala Centrala si cele oferite de exit poll". "Este salutabila intentia sociologilor, dar ei trebuie sa-si perfectioneze tehnicile de lucru", a recomandat Godea.

La alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 in 200 de sectii de votare au fost efectuate sondaje la iesirea de la urne. Rezultatele au fost prezentate in seara scrutinului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#alegeri anticipate Moldova, #exit poll alegeri , #stiri externe