Record de decese in India: peste 200.000 de morti. Varianta indiana de coronavirus face ravagii

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 08:45
4674 citiri
Record de decese in India: peste 200.000 de morti. Varianta indiana de coronavirus face ravagii
Mortii sunt incinerati la comun FOTO Hepta

India atinge un record in privinta deceselor de COVID-19, miercuri, 28 aprilie, si trece de 200.000 de morti. Doar in ultimele 24 de ore au murit aici peste 3.000 de persoane.

Ministerul Sanatatii a transmis ca sunt 201.187 decese de COVID-19, insa cifra reala ar putea fi mult mai mare. India, a doua cea mai mare tara din lume, trece printr-o criza sanitara de proportii si a raportat 3.293 decese de COVID-19 in ultimele 24 de ore.

In raportul de miercuri, India anunta si 362.757 de cazuri noi de imbolnaviri si atinge astfel un record si in aceasta privinta, cu un total de peste 17 milioane de persoane infectate de la inceputul pandemiei.

India este a patra tara din lume care a atins pragul de 200.000 de decese cauzate de COVID-19, dupa Statele Unite, Brazilia si Mexic.

Primul caz de COVID-19 a fost detectat in India pe 12 martie 2020. Dupa cinci luni, tara inregistra 50.000 de decese, iar dupa alte doua luni atinsese pragul de o suta de mii de morti. In ianuarie 2021, India numara 150.000 de morti de COVID-19. De la mijlocul lunii trecute cifrele au explodat.

Situatia in India, unde pandemia COVID-19 a atins o gravitate fara precedent, este "mai mult decat sfasietoare", a declarat luni, 26 aprilie, la o conferinta de presa, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a atras atentia cat de importanta este vaccinarea, transmite AFP.

"OMS face tot ce poate, furnizand (Indiei) materiale si echipamente esentiale, in special mii de concentratoare de oxigen, spitale de campanie mobile prefabricate si materiale de laborator", a adaugat Tedros, dupa ce varianta indiana a coronavirusului a creat haos in aceasta tara cu peste 1,3 miliarde de locuitori, careia numeroase tari au anuntat ca ii vor oferi ajutoare sanitare de urgenta.

India a inregistrat duminica un record mondial de aproape 350.000 de cazuri de COVID-19 intr-o singura zi. In capitala New Delhi martorii descriu culoare de spitale pline cu paturi si targi si familii implorand in zadar sa li se dea apropiatilor oxigen sau sa fie internati, unii murind la usa spitalelor.

"Niciodata pana acum importanta vaccinarii nu a fost atat de evidenta", a subliniat directorul general al OMS.

Colapsul sistemului sanitar indian este partial atribuit noii variante a coronavirusului SARS-CoV-2, denumita B.1.617, detectata initial in octombrie in vestul Indiei. Ea este descrisa drept "dublu mutanta", intrucat are doua mutatii preocupante la nivelul proteinei spike prin care coronavirusul se ataseaza de celulele umane.

Prima mutatie, E484Q, este apropiata de cea deja observata la variantele coronavirusului sud-africana si braziliana (E484K), suspectata ca reduce eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19 existente si sporeste riscul de reinfectare.

Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
#India, #covid, #decese , #stiri externe