Ziare.com

Referendum in Elvetia: Limitam imigratia pentru a salva mediul?

Duminica, 30 Noiembrie 2014, ora 17:15

   

Referendum in Elvetia: Limitam imigratia pentru a salva mediul?
Cele trei texte supuse duminica referendumului in Elvetia, intre care unul care prevedea o noua limitare a imigratiei, au fost respinse, potrivit rezultatelor oficiale.

Majoritatea celor 26 de cantoane elvetiene a respins aceste texte. La cateva minute dupa inchiderea sectiilor de vot, la ora 11:00 GMT (13:00, ora Romaniei), estimarile difuzate de presa elvetiana au aratat ca majoritatea alegatorilor au refuzat aceste initiative, informeaza AFP.

Textul privind imigratia, denumit Ecopop, care viza limitarea imigratiei in numele protectiei mediului, a fost respins cu 74 la suta din voturi.

Initiativa privind suprimarea scutirilor fiscale acordate strainilor bogati a fost respinsa de 60 la suta dintre alegatori. Aceste scutiri vizeaza 5.729 de milionari straini care prefera sa plateasca impozite in valoare de un miliard de franci elvetieni (830 de milioane de euro) in Elvetia, in locul taxelor din tarile lor de origine.

Cea de-a treia initiativa - "Salvarea aurului Elvetiei" - care ar fi obligat Banca nationala (BNS) sa-si pastreze 20% din rezerve in aur, a fost respinsa de 76 la suta dintre alegatori. In prezent, aurul reprezinta 7% din rezerve.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3148 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Initiativa EcoPop va cadea mare zgomot! Toate partidele se opun.

Cu exceptia catorva extremisti.
Dar, poporul este inca SUVERAN in Elvetia: astept rezultatul definitiv asta-seara, si ma voi conforma deciziei majoritatii populare si a cantoanelor! Asta este regula aici, chiar daca personal con sider ca aceasta initiativa este contrarie intereselor Elvetiei.

Sper inca, ca nu va fi votata!

 

Despre celelalte doua initiative populare, aurul si taxarea

milionarilor, este mai complex, dar sper de asemenea ca vor fi respinse. Eu asa am votat, asa cum am fost consiliati de catre autoritatile federale.
Sint atitudini pragnmatice , care nu sint legate de partide sau curente politice, ci de interesul general.

 

Petitia "nu mancati caini si pisici in Elvetia!" ai semnat-o??

E important ca in Europa sa avem aceleasi valori !

elvetieni tineti-va respiratia pentru salvarea planetei!

faceti un zid in jurul vostru si ramaneti intre voi!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor