Ziare.com

Romania lucreaza la arma nucleara, scrie un site rus

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 17:47

   

Romania lucreaza la arma nucleara, scrie un site rus
O publicatie electronica rusa lanseaza un scenariu incredibil dupa explozia produsa luni la Centrul de cercetare stiintifica pentru aparare nuclearo-bacteorologico-chimica din Bucuresti: Romania si-ar crea propriul arsenal nuclear si ca este pe cale de a adera la clubul statelor nucleare.

Chiar daca un reprezentant al Ministerului Apararii a declarat ca populatia nu este pusa sub aminentare de consecintele acestei explozii, apar intrebari de alt ordin, afirma marti un articol gazduit de publicatia electronica rusa Forum.msk, citata de NewsIn.

"Intrebarea este ce fel de uzina este aceasta, care se specializeaza pe cercetari nucleare? De cercetari in general se ocupa institutele stiintifice, iar uzinele produc.

Deci ce produce uzina de la Bucuresti?, se intreaba autorul materialului, care semneaza doar cu initialele.

"Si oare nu ne asteapta in viitor aderarea Romaniei la clubul tarilor nucleare, mai ales ca se stie ca pretentiile acestei tari asupra teritoriilor din fosta URSS s-au mentinut si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial - exemple fiind evenimentele din Republica Moldova din anii '90 sau recentul proces impotriva Ucrainei privind Insula Serpilor?", continua textul.

Articolul de pe Forum.msk, o publicatie "deschisa", ce poate gazdui si materiale trimise de cititori, reaminteste ca la sfarsitul anilor '80 au existat informatii potrivit carora Romania are un program separat, sub umbrela programului privind energia nucleara, care isi propunea crearea pana in anii 2000 a armei nucleare.

In 1985 conducerea Romaniei si-a pus problema studierii posibilitatii crearii armei nucleare si savantii romani au asimilat tehnologia obtinerii plutoniului, scrie Forum.msk.

Inspectiile nucleare desfasurate de Agentia Internationala pentru Energie Atomica in anii 1990 si 1992 au aratat ca, incepand cu 1985, Romania a desfasurat experimente secrete in vederea obtinerii pe cale chimica a plutoniului(prin folosirea reactorului nuclear american TRIGA) si a unei cantitati limitate de uraniu imbogatit, la fel, de origine americana.

Succesul acestor cercetari i-a permis lui Ceausescu sa declare oficial in mai 1989 ca, din punct de vedere tehnic, Romania este capabila sa produca arma nucleara.

In orasul Pitesti a fost creata o instalatie industriala avand capacitatea de producere a unui kilogram de plutoniu pe an, cu perspectiva folosirii acestuia ca focoasa militara la rachetele cu raza medie de actiune SCUD(de productie proprie, sau din Coreea de Nord sau China).

Pana in anul 1990 la combinatul chimic din Pitesti au fost produse 585 de tone de combustibil nuclear.

In august 1991 Romania a cumparat licenta de la concernul canadian AECL pentru tehnologia integrala de producere a combustibilului nuclear. In perspectiva se are in vedere si prelucrarea repetata a deseurilor existente.

Publicatia rusa mai scrie ca in Colibasi se afla Institutul pentru Reactori Energetici, care, cu ajutorul SUA si Canadei, se reprofileaza in prezent asupra perfectionarii tehnologiilor de producere a combustibilului pentru centralele atomo-electrice la combinatul petrochimic din oras.

Cel mai important depozit de material radioactiv este situat in judetul Bihor. Apa grea este produsa la combinatele chimice din orasele Turnu-Magurele si Drobeta Turnu-Severin. Au fost deja obtinute 140 de tone, iar din Canada au fost cumparate alte 335 de tone.

In 1991 Romania a fost de acord sa puna sub controlul total al AIEA materialele sale nucleare si centrele de cercetari nucleare.

In urma unor inspectii ale obiectivelor nucleare ale Romaniei, in aprilie-mai 1992 au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Pitesti.

Iar la sesiunea Consiliului guvernatorilor AIEA din 17 iunie 1992 Bucurestiul a fost avertizat sa-si incheie total programul militar nuclear punandu-i-se un sir de conditii.

Printre acestea au fost cererea de a incetare a cercetarilor nucleare in scopuri militare si distrugerea echipamentului industrial destinat acestor scopuri, dar si altele, care au fost indeplinite de Bucuresti, ceea ce a fost confirmat de un nou control al AIEA in aprilie 1994.

In urma acestui control, Romaniei i s-a permis sa reia intr-o forma reprofilata activitatea centrelor nucleare, sa cumpere din Canada si SUA combustibil nuclear pentru primul reactor de la Cernavoda si sa reia productia de apa grea, relateaza Forum.msk.

Dar nu exista niciun fel de garantii ca programul militar nuclear romanesc a fost incheiat complet, continua autorul articolului.

Romania nu este prea corecta in alte domenii ale industriei de aparare, de exemplu este celebra pentru modernizarea fara licenta a unor sisteme de inarmare sovietice, in special a tehnicii aviatice, afirma autorul articolului.

De asemenea, in 2003 Rusia a evacuat din Romania 13,5 kilograme de uraniu pentru armament, care se pastra in conditii improprii de securitate la un obiectiv nuclear construit inca din perioada sovietica.

Aceasta operatiune secreta a fost finantata de SUA, care considera asemenea actiuni drept masuri de prevenire a terorismului nuclear.

Uraniul, pastrat la Institutul de Cercetari Nucleare din orasul Pitesti in cantitati suficiente crearii bombei nucleare, a fost evacuat din Romania si transportat la Novosibirsk. Dar se pare ca mai sunt posibile surprize, conchide ziarul electronic rusesc Forum.msk.

Citeste mai multe despre arma nucleara Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15386 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
62 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un material foarte bine documentat, despre capacitatile nucleare ale Romaniei!

Cel care l-a postat pe forum nu este, evident, un amator!
Faptul ca e vorba de profesionisti este demonstrat si de "viteza" cu care Ziare.com a aflat despre existenta acestui articol, pe una din nenumaratele publicatii electronice, din lumea larga!!
In rest, numai aiureli! Lucruri nesemnificative, insirate intr-o anumita ordine, si concluzii fortate, trase de par, spre a face Romanika mai zmeu decat este, si de cat va fi si in urmatorii 20-30 de ani!!

 

RUSII ATACA !

ROMANIA A RESPECTAT SI RESPECTA LEGISLATIA INTERNATIONALA IN DOMENIU.NIMENI NU POATE DOVEDI CONTRARIUL.

Asha-i !

Ieram kuonvins ka Rumonia burghezo-moshiereaska kapitalistichnaya s-uokupa di astfiel di matrapazlikuri nukleare inkuontra la lejislatiia interkuontinentala in viguoare tuvariskyh ! Baziesku khiel shi khior shiku kamarilla lui-i nietrebnika askunde plutomiun ( s-au kum draku s-kheama ) in beshi la Kuotrosheni casa faka buomba atuomika s-au buomba atuomare ku kare s-ne deye noua in kap kare suntem narod pashink shi munshituor shi ljiubituor di pashe shi pretinie , dar ku rumonii sklifuositi , feroshi , akkaparatuori shi afurisiti nu-s putati tuvariskyh !

Mai fishior

Ini plashi sa shitesc moldovineshti
Da ti cam alintzi mai fishior

Hai ca te-ai dat de gol

Mai nu BESHI mai , nu BESHI
..Pamant in rusa se traduce prin ZEMLIA sau POSHVA
Noi moldoveni ia-am zi " ZAMNIC"
Corectare
..IN ZAMNIC LA KOTROCENI ..
traiasca lupta pentru pace !

Cine cunoaste istoria acestor arme

Stie ca SECRETUL IMBUNATATIRI URANIULUI de la 3-5%a pana la 99,9 % a fost tinut intr-un secret mai mare decat insasi SECRETUL BOMBEI
..Efectul GHILOTINA , pus la punct de OPENHEIMER si ...Procedeul JERSEY de imbunatatire a uraniului erau tinute ca mari secrete
Ulterior acestea au fost primite in dar si de Sovietici
savantul atomist ...Bertrand GOLDSCHMITD ... , in lucrarea sa
..Complexul Atomic ..EP Bucuresti , 1985 spunea ca la vremea respectiva
..6 tari detineau ARMA NUCLEARA
..Alte 6 tari erau capabile sa o fabrice intr-un timp relativ scurt , in caz de nevoie
..32 de tari detin secretul si parte din tehnologie pentru fabricarea acestor MWD-uri
.....Romania nu era nici macar interesata de asa ceva ...
CEASCA spera in acei ani la un PREMIU NOBEL pentru PACE
O alta problema este testarea fiecarui lot de astfel de arma dar cea mai mare problema raman VECTORI capabili sa transporte la tinta asemenea arme
Capitol la care noi eram si suntem NULI

NIMENI NU POATE DOVEDI CONTRARIUL.

S-o crezi tu. Ce, pentru Sadam am avut nevoie de dovezi, zic ca este si gata este, fac razboi si daca n-o gasesc zic ca a fost si s-a ascuns.

Ptr Malutanu Broscautanu

Te inseli foare tare in ceea ce priveste "vectorii".
Tot asa, majoritatea celor care dau din gura pe aici se inseala. Stiti de ce? Ptr ca ceea ce stiu ei sunt cea apuca sa citeasca prin ziare, carti, internet. Dupa aia incep sa comenteze. Exact acelasi lucru fac si cei din "publicatia" mentionata in articol. Se informeaza cat pot, incep sa afaca legaturi si judecati logice (cu aprobarea sefului pe linie ce partid)apoi lanseaza pastile numai bune ptr fraieri. Concluzia Romania este o amenintare ptr Rusia si masurile impotriva Ro sunt justificate.

PACAT CA NU ESTE ADEVARAT

De unde norocul,mai bine zis gandirea desteapta a guvernatilor fosti si prezenti de a mentine an viata un program deosebit de favorabil Romaniei initiat de Ceasca.Daca am fi avut arma nucleara atunci am fi stat an capul mesei alaturi de mai marii globului si nu am mai fi fost fugariti prin Italia si orcum am fi trait bine.Dar asa....

Salyut !

Zdravszvuyte Tov.Bruskatanu , mari bukurie la mine findka inshet , inshet uosa-i invatam pi rumonii aistia fanduositi s-vuorghiaska limba nuastra mult ljiubita konstitutiionala molodovieneaska , am zis "beshi" casa prisheapa shi Baziesku khiel shi khior ka altfiel nu ti puoti intieleje ku rumonii aistia rietrograzi , diekazuti muoral shi nietrievuuolutionari kum suntem nuoi aishi la raionala nuastra mult ljiubita Bendrussky tuvraiskyh !

DA

Aproape tot este adevarat,dar din pacate programul militar este aproape mort din cauza unor "defectiuni"al personalului care lucra la el.Tavarisci o stiu foarte bine!Acum avertizeaza doar ca au cunostinta despre ce se intimpla.

V I S A T I FRATILOR V I S A T I

Romania nu este instare sa faca o autostrada, nu este instare sa lase pe alti sa faca o autostrada, dar de o bomba atomica ce sa mai vorbim.

buna acoperire

dar shi atzi facut bai cu banii in ultimii 20 de ani ca oricum romanii o duc mai rau decat inainte de ''89? dar e firesc ca tot capcaunul sa zica ca aaa nu au fost in stare de o autostrada bla bla bla..., dar shine shtie?!

PT. Autostrada

Cred ca esti fratele lui Becali, tot ce sti sunt OI OI si iarasi OI. Cultura zero.

salut

ai dreptate faza cu autostrada a fost si comica si realista poate pe timpul lui ceausescu am fi facut arma nucleara dar tristi astia cre nu stiu altceva decat sa fure,cu ce bani?

bomba cu fasole

fraierilor romanii lucreaza la bomba cu gaz de fasole

TARE!!!!!

BOMBA CU FASOLE!!!!!
SA TRAIESTI, COANE, MI-AI FACUT SEARA!
SA FII IUBIT.

DUPA CE ROMANIA VA TRIMITE MARELE SATELIT DE ...NA CA AM UITAT

GOLIATH IN SPATIU CARE SE PARE CA VA PRODUCE O ECLIPSA DE NEOANE,IATA CA NE PREGATIM SA PRODUCEM SI O BOMBA NUCLEARA CARE VA FI TESTATA ORI PE STADIONUL DINAMO ,ORI IN CAZ DE PLOAIE IN SALA POLIVALENTA.VOM DEVENI A 3-A PUTERE MILITARA A LUMII SI VOM FII MAI CEVA CA PE VREMEA LUI BUREBISTA.DEJA VECINII NOSTRI UNGURI VOR SA II LUAM SUB UMBRELA NOASTRA NUCLEARA.VESTEA PROASTA ESTE INSA CA ANDORRA,CARE BENEFICIAZA DE TEHNOLOGIE EXTRATERESTRA SE PREGATESTE SA NE INVADEZE IMEDIAT CUM GHEATA DE PE DUNARE SE VA TOPI,UNDEVA IN JURUL DATEI DE 1 APRILIE.CEI CARE VOR SA PARTICIPE LA RAZBOIUL CU ANDORRA SUNT RUGATI SA-SI DEPUNA CV-URILE LA CIRCUL GLOBUS.MEDICAMENTE!!MEDICAMENTE!!

Foarte tare

Care e problema daca Romania ar face asta? Ne-ar sti si noua rusii de frica si poate ne dau tezaurul si teritoriile furate cu japca plus dobanzi si despagubiri pentru ocupatia de dupa razboi.
In schimb rusii nu au nici o problema ca ajuta programul nuclear iranian , care face declaratii belicoase occidentului, dar foarte pe placul Moscowei.

Rusilor le este frica de noi?

Dupa felul cum se pune problema, rusilor le cam dardaie nadragii ca Romania ar avea arma nucleara.
De ce sa n-o avem si noi, avand in vedere ca am avut cei mai destepti savanti si cercetatori si in loc sa folosim inteligenta romaneasca in slujba tarii,le-am dat posibilitate sa lucreze pentru altii si de multe ori impotriva noastra.

 

chelului tichie de margaritar ii trebuie

dupa cum bine spui prapanghel la alt articol, are dreptate Berceanu ce ne trebuiesc noua autostrazi?
eiii dar sa avem noi bombe nucleare! ce bine s-ar trai in tara asta.

PAI PAGANELE ITI SPUN EU DE CE NU LE E FRICA

TREABA CU SAVANTII E ADEVARATA,DAR STI VORBA AIA NIMENI NU E SAVANT IN TARA LUI...IAR IN AL 2-LEA RAND:CASETA DE LA REVOLUTIE CU PROCESUL LUI CEASCA NICI NU ERA GATA CA FRANCEZII O SI VIZIONAU,DIFERENDUL CU INSULA SERPILOR NICI NU ERA SOLUTIONAT CA NOI VANDUSEM DEJA CE INCA NU ERA AL NOSTRU,OLANDEZII LA EUROPENE NE INVITAU SA LE DAM GOL SI NOI DEJA LUASEM BANII DE LA ITALIENI SI EXEMPLE SUNT MII.DACA PRINTR-O MINUNE ROMANIA AR FI AVUT O BOMBA ATOMICA EA AR FI FOST RAMASA DIN AL 2-LEA RAZBOI MONDIAL DE LA NEMTI SI TERMENUL DE GARANTIE FIIND EXPIRAT EA AR FI PRODUS NUMAI PANICA IN POLITICA ROMANEASCA!MAI BINE AM INVENTA BOMBA CU VIOLURI,CU CORUPTIE,CU PROXENETISM,CU ALBA-NEAGRA SI AM EXPORTA-O IN OCCIDENT

Pierdere de vreme

Mai prapadila , dupa raspunsul tau cu privire la autostrazi, m-am lamurit cum gandesti si cat esti de umblat si documentat, asa ca-ti dau minus fara sa te mai citesc.

Rusii sint timpiti.

.

 

masonulvesel

nu tampiti ci beti. numai un mujic cretin crede ca romanii vor ataca cu bomba nucleara pe rusi.

RE

pai nu tre sa-i ataci,,ci doar sa-i sperii, ameninti:)
http://infowebexplore.blogspot.com

Alternativa

http://meiulian.labrute.com

mda,

la fel si Irakul detinea arme bacteriologice...

 

si ce-i f... grija pe ei?

le e ciuda. le e ciuda....!!! :)
ha, ha, ha.....

 

DUPA CUM VAD

acest ziarist le stie pe toate, dar de unde? si pina la urma urmei ie treaba NATO nu a rusilor care ne-au exploatat atitea decenii.ce-i mai intereseaza pe ei daca producem noi arma nucleara sau le-a intrat morcovul in c..?... dar sint sigur ca acest articol a fost scris de un ziarist de doi lei care a vrut sa iasa si ea in evidenta cu ceva...bagatele dinastea au fost scrise de (asa zisi ziaristi rusi) mai tot timpul... dar sa dea DUMNEZEU sa fie asa,ca am deveni si noi o tara luata in consideratie

 

Vanzare

Sa vezi de-acum ce mai interes arabesc va fi pentru clasa politica romaneasca... cred ca se intoarce pana si Hayssam din Siria...

 

romania

in momentul de fata nu este capabila tehnologic sa produca armanent nuclear (si nu vorbesc bazandu-ma pe impresii generale). articolul din ziarul rus este in mod sigur in stilul celor din ziarele romanesti scrise de ziaristi de doi bani care prin cautarea senzationalului incearca sa-si vanda fituica.

 

bau bau

ro nu a vut si nici nu va avea infrastructura extrem de costisitoare pentru a fabrica arme nucleate (industrial spatia telemetrie)stire bombastica de 2 bani vechi

Adica cum "TELEMETRIE" ?

Dumireste-ma si pe mine ce treaba are asta cum ii zici tu cu combustibili nucleari ?

pt malauta

mmijloacele radio de ghidare la mare distanta a unui vector

Foc fara fum?

Pentru cititorii de limba rusa:

http://www.forum.msk.ru/

In fine, interesant articolul. Naste totusi o serie de intrebari. Nu le pun eu...

 

Cine e spion la noi?

Rusul care-i drept si bun.Invidie.Asa ca sa va strofocati.

 

lasati bai prostiile

propun ca primul test sa-l faca in mijlocul bucurestiului, asta va regla multe probleme

 

dadadaaaaa...le tremura izmenele

daaaa...rusilor le e frica de noi, foarte frica. Stiti la cat a fost calculata rezistenta armatei romane in cazul unei invazii rusesti ? ( analiza facuta pe timpul URSS )....
12 ore my friends...deci da, rusilor le este frica, foarte frica

 

Ai spus URSS?

Cati ani sunt de atunci amice?Crezi ca noi in acest timp n-am mai evoluat, am stat pe loc?Si nu uita un lucru foarte important, facem parte din NATO.

Nato, UE...

Tot respectul pt. parul carunt care-l aveti...am evoluat ? in materie de ce...de armament ? comparativ cu rusii ? stam linistiti ca suntem in NATO, in UE ? cat mai valoreaza asta in anii de criza ce abia a inceput ? toata europa sta cu mana intinsa la gazul rusesc...iar acolo s-a vazut ca fiecare tara isi tine partea...nu mai exista politica comuna UE, NATO, etc...Romania a mai fost tradata de coalitii facute cu vestul, de NATO nu mai vorbesc ca ma intind prea mult...un politician pe care de altfel il detest zicea ca romania a avut doi prieteni intre vecini...Serbia si Marea Neagra

Corect, Burebista!

Sarbii ne-au fost SINGURII PRIETENI in invalmaseala in care ne aflam aici! Intre slavi. De sute de ani!!!!!
DAR!!!!!
Dar, un "presedinte" de tot k.k.t.u.l, tzafandache, pe numele lui constantinescu, a reusit sa ne faca de toata mizeria fata de sarbi!
Inca si acum ma intreb ce r.a.h.a.t a putut fi in tartacutza aia a lui, seaca altfel, de comunist tembel, sa lase avioanele sa treaca prin coridorul rrrominiei si sa bombardeze Serbia?
In conditiile in care Ungaria, membra a NATO pe-atunci, a refuzat r.a.h.a.t.u.l asta!!!!
Nu stiu cum se poate traduce din romaneste in romaneste pupinkoorismul patologic!
Si mai are tupeul sa apara pe sticla, la ore de audienta maxima, sa ne dea sfaturi de democratie!
Cum de-l mai rabda pamantul, t.a.m.p.i.t.u.l dreacului?

Mai "sisif"

TITO a devenit in ''49 o MARIONETA a sovieticilor
Cuiul lui Prepelea in relatiile Yugoslavo-Sovietice a fost ca yugoslavi nu au recunost eliberarea lor de catre sovietici , im rest au cam DANSAT dupa cum le-a cantat rusi
MAI TARTACUTA , da ce zici tu mai tartacuta de BULGARI , SLAVI si EI , care au facut acelasi lucru ca si ROMANI in ''99 ?
Hai ai amutit acum , ti-a pierit glasul
..Apoi cum se face mai TARTACUTA ca sovietici au vrut DEZMEMBRAREA YUGOSLAVIEI ?

Lasa bai rusii,sora-ta si mai fasi?

Ca ultima oara era sa intri si guinisu in ea.Ii cadeau baliili lu ala pi fata ca ziseam ca-i la ecuator.Sora-ta-i toata o fimeie bai.29 di ore cu ichipa di futbol di la noi din raion.Si buna-i bai are nisti crasi pe ia de zisi cai madona.Si misac ca o vipera bai.Tati ari ca vaca lu tata si ochi-n cap ca ungurii cand vor Ardealul.
Transmitii latai,pt ca asta ni-a transmis si ea pi cari ni i-a dat ea noua.Cati 9 latai la fiecare.

romania are aceasta arma

din 1977 de cand a fost testata in subteranurile Vrancei, ultima data a fost testata in 1998-99.

 

...................

Corect e "subteranul Vrancei".... informatu'' lu'' batiushka Ivan.....Ni gavari i ni pisai pa rumanski iesli ti ni znaiesh !

ba cred ca arma aia.....

.....a fost testata in SUBTERANURILE mintii tale bolnave!
Cu multe succesuri!
Mai ai multe de-astea?????

bai sisif

v-am vazut lucrarile semestriale de la academia stefan gheorgiu, nu erati in stare nici intrebarea dictata de prof sa o scrieti corect de analfabeti ce erati. Aveati un scris mai nasol decat al doctorilor lalait si neinteligibil; erau capsate cate 3 foi albe si notat cu 4.5 sau 5 pt doua cuvinte nelegate intre ele.

ARTICOL DE TOT K.K.T.U.L.!!!!!

Auzi, "combinatul chimic din Pitesti" produce bombe!!!!! Si anume, NUCLEARE!!!!!!
Mai scrib de doi bani, "combinatul" tau, CARE NU-I CHIMIC NICI CAT ESTI TU DE DESTEPT, produce combustibil pentru reactoarele de la Cernavoda! N-are nici doua paie cu bombele din mintea ta dusa cu sorcova pe plaiurile mioritice!!!
Mai tantalaule, ai idee cate inspectii fac cei de la Agentia Internationala pentru Energie Atomica, la Pitesti si la noi in centrala de la Cernavoda? UNA PE LUNA, CU SIGURANTA!!!
AU CAMERE DE LUAT VEDERI CARE SUPRAVEGHEAZA 24 de ore din 24 TOT TRASEUL COMBUSTIBILULUI, de la Pitesti, prin reactor si pana in depozitul de combustibil ars!!!!!!
Unde ma-ta crezi tu ca traim noi, in Burkina Fasso, d.o.b.i.t.o.c.u.l.e!
Cine crezi tu ca se joaca cu tot ce inseamna combustibil nuclear in tara asta?
Stii cum vine combustibilul la noi in fabrica, b.o.u.l.e? In masina blindata, cu antemergatori cu girofar si cu mascati de la trupele speciale, t.e.m.b.e.l.u.l.e!
BOMBE, auzi!!!!!!!
De asta ne arde noua, cand toata lumea moare de foame de energie??????
Du-te si ia MOP-ul din mana bloandei lui bashescu si fa-ti de lucru prin mall-urile din bucuresti, ce de ziarist esti dus!
Doamne, Dumnezeule, ca multi c.r.e.t.i.n.i mai sunt in tara asta amarata!!!!!!

 

Si mai e o chestie, dar tine de informare corecta!

Ai idee, ziaristu'' lui peste prajit, cam ce inseamna o instalatie (plant, in engleza) de imbogatire a combustibilului nuclear din minereu, pana sa-l aduci la a fi folosibil intr-o bomba?
Inseamna zeci de hectare de instalatii mancatoare de energie si de bani!
Americanii si rusii au, ca-si scot curentul consumat de instalatiile de imbogatire, din centralele lor nucleare! Noi nu ne putem permite asta nici macar in cel mai fantezist delir al unui ziarist drogat!
Unde ma-ta ai vazut tu o instalatie d-asta in rrrominia care nu-i in stare de cativa ani sa mai faca nici macar un centimetru de autostrada??????
Nu mai delirati, mai copii, ca dauneaza grav sanatatii mintale!

Rusii se inseala!

Rusii se inseala! Daca aveam arma nucleara o vindeam de multi si la altii. In plus, cred ca auzeam noi ceva ... doar daca nu a fost furata la revolutie si vanduta cine stie cui, iar rusii nu stiu.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor