Ziare.com

Romania se alatura tarilor "pro divort" din UE

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 19:02

   

Romania se alatura tarilor "pro divort" din UE
Mai multe tari din UE, printre care si Romania, sunt dispuse sa alimenteze "o Europa cu doua viteze", pentru a evita veto-ul unuia dintre partenerii lor, Suedia, in privinta unei simplificari a procedurilor de divort in Europa.

In acest dosar, Romania, Ungaria, Austria, Spania, Franta, Italia, Slovenia, Luxemburg si Grecia sunt gata sa mearga spre o procedura numita "de cooperare sporita" si sa adreseze o cerere in acest sens Comisiei Europene, a anuntat presedintia franceza citata de AFP.

Alte cinci tari, Germania, Belgia, Portugalia, Lituania si Slovacia, "reflecta" asupra oportunitatii de a se alatura acestei initiative. Subiectul va fi discutat la o reuniune a ministrilor justitiei din UE vineri, la Bruxelles.

Ar fi prima data cand ar fi activata aceasta procedura complexa de cooperare sporita, prevazuta de articolul 43 al tratatului privitor la UE.

Procedura, denuntata de unii ca exemplu al unei Europe cu doua viteze, permite unui numar de minim opt tari sa prezinte CE o cerere de cooperare sporita. Comisia poate accepta sau refuza. Daca accepta, propunerea trebuie apoi aprobata cu majoritatea calificata a Celor 27.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2623 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SE PUTEA SI MAI BINE

RENUNTARE DE COOPERARE CU UE AR FI FOST MULT MAI POTRIVITA.
IESITI DIN ERA SOCIALISTA ODATA PENTRU TOTDEUNA. CAPITALISMUL ESTE SANATATEA ORCAREI NATIUNI INTELIGENTE, NU COOPRATIVA BOLSEVICA.

 

Se vede rezultatul.....

Capitalism curat e aici in Suedia unde toata lumea este egala in fata legi si ea e respectata dele ultimul om pana la prim ministrul iar egalitatea sociala este pt.toata lumea,decenta civilizatie si competenta.In RomANIA ESTE TIMPUL CIOCOILOR IMBOGATITI DIN AVEREA TARI CARE SA FACUT INAITE DE 89,IAR CIFRELE VORBESC CLAR MILIOANE DE ROMANI FUG DIN TARA DIN CAUZA SARACIEI SI A MIZERIEI SOCIALE PE CARE O VEDEM LA TV.nOUA BURGHEZIE va raspunde odata pt.toate relele care sunt in tara.Videl 24 iulie 2008 Suedia


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor