Rusia a depasit 850.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19 si anunta ca incepe o campanie de vaccinare in masa

Duminica, 02 August 2020, ora 11:46
3365 citiri
Rusia a depasit 850.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19 si anunta ca incepe o campanie de vaccinare in masa
Foto: Pixabay.com

Autoritatile ruse au raportat 5.427 de noi cazuri de contaminare cu coronavirus pentru duminica, numarul total al contaminarilor ajungand la 850.870, relateaza Reuters.

De asemenea, autoritatile ruse au anuntat decesul a 70 de persoane in ultimele 24 de ore.

Numarul total al deceselor a ajuns la 14.128.

Un vaccin tinut la secret

Pe de alta parte, Rusia a anuntat ca se pregateste sa inceapa o campanie de vaccinare in masa impotriva coronavirusului de tip nou, in luna octombrie, a declarat sambata ministrul sanatatii, Mihail Murasko, transmite Reuters, care citeaza agentiile ruse de presa RIA si Interfax.

Ministrul a explicat ca institutul de cercetare de stat Gamaleia din Moscova a finalizat testele clinice ale vaccinului si ca se pregateste documentatia pentru inregistrarea acestuia.

El a precizat ca primii vaccinati vor fi doctorii si profesorii.

O sursa a declarat saptamana aceasta pentru Reuters ca primul potential vaccin din Rusia impotriva COVID-19, dezvoltat de o institutie de cercetare de stat, este de asteptat sa obtina avizele necesare in august, pentru a fi administrat la scurt timp dupa aceea lucratorilor din sanatate.

Institutul Gamaleia lucreaza la un vaccin pe baza de adenovirus, mentioneaza Reuters.

Viteza cu care pregateste Rusia lansarea unui vaccin anti-COVID a starnit intrebari in unele media occidentale daca nu cumva Moscova pune prestigiul national inaintea stiintei si sigurantei, mai noteaza Reuters.

In lume se lucreaza in momentul de fata la peste 100 de posibile vaccinuri menite sa opreasca pandemia de COVID-19. Cel putin patru dintre ele se afla in faza a treia de testare pe om, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, trei in China si unul in Marea Britanie.

Rusia se pregateste sa inceapa o campanie de vaccinare in masa impotriva coronavirusului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
David Cameron, șeful diplomaţiei britanice, a îndemnat joi, 18 aprilie, în marja summitului G7, desfăşurat pe insula italiană Capri, la căutarea unor moduri "creative" de a utiliza activele...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Rusia, #vaccin, #coronavirus, #covid, #epidemie, #pandemie, #izolare, #carantina , #stiri externe