Vladimir Putin a anuntat ca Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidentale

Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 13:43
6109 citiri
Vladimir Putin a anuntat ca Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidentale
Vladimir Putin a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidentale

Presedintele rus Vladimir Putin a decis sambata, 21 noiembrie, prelungirea pana la finalul lui 2021 a embargoului asupra produselor alimentare occidentale. Masura a fost introdusa initial in 2014 ca raspuns la sanctiunile impuse de SUA si de Uniunea Europeana contra Moscovei pentru rolul acesteia in criza ucraineana.

Decretul, semnat sambata de seful statului rus, extinde pana la 31 decembrie 2021 interdictia importarii in Rusia a produselor alimentare provenind in principal din Uniunea Europeana.

Aceste masuri, luate in august 2014, se aplica majoritatii produselor alimentare provenind din tari care sanctioneaza Rusia pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, in luna martie a aceluiasi an, si pentru sprijinul acordat separatistilor din estul Ucrainei.

Acest embargo a fost prelungit deja de cinci ori, drept raspuns la extinderea sanctiunilor economice europene impuse Moscovei.

La finalul lunii iunie, Uniunea Europeana a decis sa extinda cu sase luni sanctiunile economice contra Rusiei. UE nu recunoaste anexarea peninsulei Crimeea de Rusia in 2014, considerata o "incalcare a dreptului international".

Numar crescut de infectari in Rusia, intr-o singura zi: aproape 25.000 de cazuri de pacienti cu COVID-19

#embargo, #Rusia, #produse alimentare, #Vladimir Putin , #stiri externe