Rusia refuza sa restituie SUA armele confiscate in Georgia

Miercuri, 20 August 2008, ora 16:20
2053 citiri
Rusia refuza sa restituie SUA armele confiscate in Georgia

Casa Alba a intampinat un refuz categoric din partea Rusiei dupa ce a cerut ca echipamentele militare de fabricatie americana confiscate de armata rusa in Georgia.

Rusia a afirmat ca acestea reprezinta "trofeu de razboi".

Casa Alba a cerut marti Moscovei sa returneze toate echipamentele militare americane care ar fi fost confiscate de catre fortele ruse in Georgia, potrivit mai multor rapoarte care semnalau furtul unor blindate militare americane de catre soldati rusi, informeaza AFP si Reuters.

"Daca rusii le au, acestea trebuie returnate imediat", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Gordon Johndroe, care a mentionat ca "pentru moment, exista informatii contradictorii in aceasta problema".

"Ne asteptam ca rusii sa ne dea echipamentul militar american si sa o faca rapid, daca il au. Avem cateva semnale ca (rusii) au dat asigurari privind returnarea" a mai spus Gordon Johndroe(foto).

Fortele ruse au confiscat in portul georgian Poti cinci blindate americane Humvee care apartin sau au apartinut SUA, sustin mai multe surse de la fata locului.

Potrivit locuitorilor regiunii respective, blindate americane, purtand inscriptia USMC (Fortele de Infanterie Marina ale SUA) pe caroserie, au fost aduse in portul georgian Poti in vederea unui exercitiu militar comun americano-georgian, anulat in cele din urma din cauza interventiei ruse.

Rusia nu va inapoia echipamentele militare de fabricatie americana confiscate de armata rusa in Georgia, afirmand ca acestea reprezinta "trofeu de razboi".

"Nicaieri nu am predat trofeele de razboi...Pe ce baza sa le inapoiem? Exista notiunea de trofeu de razboi", a indicat generalul Anatoli Nogovitin, adjunctul sefului Statului Major al armatei ruse, citat de RIA Novosti.

El a adaugat ca armata rusa nu are nevoie de aceste echipamente.

"Nu vom schimba automatele noastre Kalasnikov cu armele lor", a mai afirmat generalul rus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
#Rusia, #Casa Alba, #refuz, #Preda, #arma, #trofeu, #razboi Georgia , #stiri externe