S-au gasit resturile avionului Air France, disparut deasupra Atlanticului? (Update)

Marti, 02 Iunie 2009, ora 12:50
10955 citiri
S-au gasit resturile avionului Air France, disparut deasupra Atlanticului? (Update)
Foto: AFP

Un vas francez dar si fortele aeriene braziliene au anuntat, marti, ca au gasit posibile resturi din avionul Air France care a fost dat disparut luni, deasupra Atlanticului.

Echipajul cargoului francez Douce France a anuntat ca este posibil sa fi gasit resturile avionului Air France in largul coastei Senegalului, care facea o cursa Brazilia Franta si a disparut luni de pe ecranele radarelor, anunta La Stampa.

Pe de alta parte, potrivit Reuters, fortele aeriene braziliene au anuntat ca ancheteaza un raport potrivit caruia un avion de linie al companiei braziliene TAM a depistat resturi in ocean, in timp ce se afla in spatiul aerian al Senegalului, intr-un zbor din Europa spre Brazilia.

Vicepresedintele brazilian Jose Alencar a mentionat, la randul sau, acest raport, precizand ca pilotul aparatului TAM ar fi vazut "ceva in flacari" in ocean. TAM nu a comentat deocamdata aceste relatari.

Guvernul senegalez a anuntat marti ca in apele sale teritoriale a localizat o epava a unui avion care ar putea fi Airbus-ul companiei Air France disparut luni, mai informeaza "La Stampa" care citeaza editia online a cotidianului portughez Jornal de Noticias.

Echipele de salvare au verificat zone intregi ale Oceanului Atlantic in cautarea ramasitelor aeronavei. Doua avioane braziliene dotate cu radare cu infrarosu au survolat oceanul pana aproape de Africa. Cautarile s-au extins si in Nord Estul Braziliei si in arhipelagul Cape Verde, pe o arie de aproximativ 2.000 de kilometri.

Opt avioane braziliene au patrulat si ele in zona si au decis sa mearga mai departe cu un Hercules C130 echipat cu instrumente care pot depista semnalele de urgenta care ar fi putut fi trimise de echipajul disparut, potrivit Il Giornale.

La bordul avionului se aflau 228 de persoane de mai multe nationalitati, printre care si o romanca. In aeronava se mai aflau 80 de brazilieni, 73 de francezi, noua italieni, sase americani, doi spanioli, opt maghiari, doi britanici, doi marocani, doi irlandezi, un angolez, un argentinian, un belgian, un norvegian, un polonez, un roman, un suedez, un turc, un filipinez si un elvetian.

S-a facut public numele romancei din avionul disparut peste Atlantic

O noua informatie a fost publicata luni, cand Sky News a anuntat ca un copil de 11 ani, Alexander Bjoroy, din Bristol se afla si el la bordul avionului. El se intorcea acasa dupa ce a studiat la colegiul Clifton, din Rio de Janeiro.

"Alexander a sosit la noi in scoala in ianuarie 2009 si s-a integrat foarte bine. Toate condoleantele noastre pentru familia lui", a declarat profesoara John Milne.

O romanca se afla pe lista pasagerilor avionului disparut

Fosta iubita a lui Dani Otil trebuia sa se afle si ea in avionul prabusit

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#avion disparut, #Air France, #Oceanul Atlantic , #stiri externe
Comentarii
G
Guestus
rank 1
reactualizati si textul, nu doar titlul
Poza ANGELICA TABACARU
ANGELICA TABACARU
rank 5
la televizor au anuntat ca sunt cautari si nu sunt bucati din avionul disparut!!??