Scandal in Polonia dupa ce mai multe celebritati au fost vaccinate anti-COVID. Cantareata Magda Umer: "Nu am luat locul nimanui"

Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 12:29
3577 citiri
Scandal in Polonia dupa ce mai multe celebritati au fost vaccinate anti-COVID. Cantareata Magda Umer: "Nu am luat locul nimanui"
Magda Umer este o cantareata celebra in Polonia FOTO Facebook/ Magda Umer

Autoritatile poloneze au lansat o ancheta dupa ce la Varsovia mai multe celebritati au fost vaccinate anti-COVID-19, chiar daca in prima etapa a campaniei de vaccinare din Polonia dozele sunt destinate exclusiv membrilor personalului medical si familiilor lor, informeaza luni agentia de presa PAP.

"Pe 4 ianuarie va incepe o inspectie detaliata in unitatile legate de Universitatea de Medicina din Varsovia (WUM)", a anuntat ministrul sanatatii polonez Adam Niedzielski.

Acesta a adaugat ca vor exista consecinte daca se ajunge la concluzia ca in procesul de calificare pentru vaccinare a fost folosit "criteriul privilegiului".

Potrivit WUM, care a administrat dozele de vaccin in cauza, 18 "personalitati binecunoscute in domeniul artei si culturii" au fost vaccinate joi contra COVID-19.

Pe aceasta lista, care ar fi fost convenita pentru ca personalitatile respective sa devina ambasadori ai vaccinarii, se afla fostul prim-ministru Leszek Miller, moderatorul TV Krzysztof Materna, cantareata Magda Umer si actorii Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn si Wiktor Zborowski.

Magda Umer: "Nu am rugat pe nimeni sa se vaccineze impotriva Covid-19"

"Nu am rugat pe nimeni sa se vaccineze impotriva Covid-19. Asta mi s-a cerut, sa fac ca parte din programul de popularizarea vaccinarilor. De asemenea, s-a precizat ca nu iau locul nimanui, ca lupta pentru fiecare persoana vaccinata este acum prioritate nationala si a serviciilor de sanatate.

La urma urmei, mijloacele de transmisie in masa, chiar si Biserica, apeleaza constant la indecisi si asupritori prea putini oameni dispusi sa castige impotriva pandemiei in tara noastra. Ni s-a spus ca devenim ambasadori ai actiunilor nobile. Am fost de acord cu gandul ca fac bine, si s-a dovedit ca s-a inteles invers. Imi pare foarte rau pentru asta, dar inca sper ca nu am gresit cu nimic. Salutari celor interesati - Magda"

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat sambata ca "respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectarii normelor de solidaritate sociala".

"Relatarile din presa despre celebritati care s-au vaccinat si au sarit peste rand sunt un adevarat scandal. Nu exista nicio justificare pentru incalcarea regulilor. Fiecare doza de vaccin administrata prin incalcarea programului este o doza care ar fi putut merge catre cei care au cel mai mult nevoie de ea", a subliniat Morawiecki.

Polonia a inregistrat sambata 6.945 de noi cazuri de COVID-19 in 24 de ore, ceea ce aduce numarul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus la 1.312.780. Pana in prezent in aceasta tara au murit din cauza COVID-19 un numar de 29.058 de persoane. Saptamana trecuta, o asistenta medicala in varsta de 52 de ani din Varsovia a devenit primul cetatean polonez vaccinat impotriva noului coronavirus.

Marea Britanie, prima tara din lume care incepe vaccinarea anti-COVID cu serul dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford

Dr. Alida Moise, medicul de la Spitalul Gerota care a facut o forma grava de coronavirus, s-a vaccinat anti-COVID-19. "Este o intepatura banala, nu doare"

Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman, fiica lui Petre Roman, se află de mai mult timp într-un conflict al declarațiilor cu Selly, celebrul creator de conținut. În cadrul unei emisiuni TV, Selly a spus despre Oana...
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și președintele României Klaus Iohannis s-au angajat marţi, 23 aprilie, să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă...
#vaccin COVID, #scandal, #Polonia , #stiri externe