Scenariul complet al filmului neterminat al lui Charlie Chaplin, publicat de cineteca din Bologna

Vineri, 25 Decembrie 2020, ora 18:19
3501 citiri
Scenariul complet al filmului neterminat al lui Charlie Chaplin, publicat de cineteca din Bologna

Atunci cand Charlie Chaplin a murit in ziua de Craciun din 1977, la varsta de 88 de ani, a lasat in urma sa un scenariu pentru ultimul film neterminat intitulat "The Freak", un proiect despre o tanara femeie cu aripi pe nume Serapha care este exploatata in tot felul de moduri, potrivit Variety.

Arhivele de la Cineteca di Bologna, care s-au ocupat mult timp cu pastrarea si restaurarea operei lui Charlie Chaplin, au publicat o carte care dezvaluie pentru prima data versiunea finala a scenariului complet "The Freak" de Chaplin.

Cartea cuprinde materiale nevazute anterior, precum note pregatitoare, desene, fotografii si imagini de la repetitiile filmate pe care directorul arhivelor din Bologna Gianlca Farinelli le-a numit "testamentul artistic" al lui Chaplin.

Nascuta dintr-un cuplu de misionari britanici, Serapha ajunge in Patagonia, unde devine o figura asemanatoare unui inger intr-un loc de pelerinaj pentru invalizii care doresc sa fie vindecati; este rapita si dusa la Londra pentru a fi aratata celor in cautare de miracole, ulterior reuseste sa scape si sa fie judecata pentru a dovedi ca este om.

"The Freak", in care fiica mai mica a lui Chaplin, Victoria, urma sa detina rolul titular, trateaza subiecte precum violul, crima si moartea unei fete in Oceanul Atlantic, in timp ce Serapha incearca sa se intoarca in Patagonia.

Chaplin a conceput si dezvoltat ideea pentru film in 1968/ 69, pe cand avea aproape 80 de ani. Chiar inainte de a incerca sa obtina finantare, a angajat personal designeri pentru a produce scenarii si a gasi solutii pentru necesarul de efecte CGI.

Cartea despre filmul neterminat al lui Chaplin, care a necesitat 10 ani de munca, este publicata in italiana inainte de a fi prezentata editurilor internationale.

In 2014, arhivele de la Bologna au publicat romanul inedit "Footlights" al lui Chaplin, care a stat la baza filmului ultimului sau film "Limelight", despre o tanara balerina si clovn. Cartea respectiva, "Footlights: The World of Limelight", cu un comentariu al criticului britanic si al biografului Chaplin, David Robinson, a fost publicata acum in 18 limbi.

Cartea despre "The Freak", care include si comentariile lui Robinson, a fost realizata de Cecilia Cenciarelli, care lucreaza de ani de zile cu Arhiva Chaplin si a gasit materialele printre documentele producatorului lui Chaplin Jerry Epstein.

Cenciarelli a lucrat pentru carte in colaborare cu Victoria Chaplin, care ofera informatii si marturii personale intr-un capitol despre proiect, la fel ca Gerald Larn, art director, in timpul pregatirii filmului.

Farinellia a punctat faptul ca "The Freak" este primul film al lui Chaplin in care o femeie este si protagonist si "singurul personaj pozitiv".

"The Freak" ar fi trebuit sa fie "un omagiu adus femeilor din viata sa", a scris Farinelli. Un tribut adus marilor actrite cu care Chaplin a lucrat, printre care: Mabel Normand, Edna Purviance ("The Kid"), Claire Bloom ("Limelight"), a patra sa sotie Oona O'Neill, si pe fiicele sale, in special Victoria.

Charlie Chaplin si apucaturile sale din dormitor - Adevarul despre sexualitatea sa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură de imagine pentru filmul controversat cu Eva Măruță în rol principal
Lovitură de imagine pentru filmul controversat cu Eva Măruță în rol principal
Eva, fiica de 8 ani a cuplului Andra - Cătălin Măruță, este vedeta noului film care a apărut pe piață la începutul anului 2024 și care a ajuns chiar în fruntea box-office-ului românesc....
Cine e actorul român care va juca rolul lui Donald Trump
Cine e actorul român care va juca rolul lui Donald Trump
Actorul de origine română Sebastian Stan îl va interpreta pe tânărul Donald Trump, înainte de a fi vedetă de televiziune şi preşedinte, în viitorul film biografic "The Apprentice",...
#Charlie Chaplin, #Film, #bologna , #stiri externe
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Scenariul complet al filmului neterminat al lui Charlie Chaplin,