Schimarile climatice vor aduce revolte sociale si razboaie mondiale

de Iulian Leca , Senior editor
Vineri, 13 Martie 2009, ora 13:38

   

Schimarile climatice vor aduce revolte sociale si razboaie mondiale
Cei mai importanti oameni de stiinta din lume fac un apel urgent catre liderii politici pentru a stopa schimbarile climatice care risca sa aduca modificari catastrofale in intreaga lume.

In cazul in care nu vor fi luate masuri urgente pentru a stopa schimbarile climatice ale planetei, in cativa ani, avertizeaza oamenii de stiinta, vor avea loc revolte sociale si razboaie mondiale, informeaza cotidianul britanic The Telegraph.

Cei mai importanti oameni de stiinta au transmis un mesaj joi in care avertizau guvernele statelor lumii in lagatura dezastrele naturale si sociale care vor urma, in cazul in care schimbarile climatice nu vor fi oprite.

Intr-un cuvant, sustin cercetatorii, "planeta va deveni de nerecunoscut in timp si un loc imposibil de trait".

Cei peste 2500 de cercetatori care s-au intalnit la Copenhaga au cazut de acord ca deja "cel mai sumbru scenariu" a devenit aproape realitate, iar daca nu se vor lua masuri urgente "schimbarile climatice catastrofale" sunt iminente.Intr-un apel direct catre politicieni, cercetatorii si oamenii de stiinta reuniti la Copenhaga au declarat ca "nu exista nicio scuza pentru lipsa de actiune" ale politicienilor.

De asemenea, guvernele statelor dezvoltate ale lumii, dar care in prezent sunt "slabe si ineficiente", trebuie sa ia pozitie imediat pentru a stopa aceasta alunecare inspre o catastrofa iminenta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2399 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niggra
rank 1
PE CINE INTERESEAZA CE VA FI????
Banii, bogatiile, suprematia unor state fata de altele si a unor politicieni sau lideri duc la neglijarea mediului si civilizatiei, ordinei si mentinerea pacii. Cei ce conduc popoare nu reusesc sa colaboreze cu oamenii de stiinta si in acest domeniu vital pentru viitor. Apele sunt infestate, solul otravit si aerul irespirabil, omenirea este in impas. Cine ne poate salva?
cobra
rank 1
CNN: orase plutitoare in 3 ani
* CNN (10 Martie, 2009) - Orase plutitoare pe mare ar putea fi gata doar in 3 ani... Un oras plutitor de-a lungul coastei la San Francisco suna ca Science Fiction, dar acesta ar putea deveni realitate... Institutul Seasteading a intocmit deja planuri pentru o astfel de constructie la Oceanul Pacific ...
* IHC - 2012''s Institute for Human Continuity Website Launched - Institutul pentru Continuarea Umanitatii - INITIATIVE - Orase plutitoare... Orase subterane planificate in Antarctica ...
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/03/cnn-city-floating-on-sea-could-be-just.html
Ambigua
rank 5
Cam comica situatia... daca n-ar fi tragica.
Si ce-ar putea face liderii politici? Inca nu se cunosc pe deplin implicatiile diverselor solutii propuse de oamenii de stiinta. Pot repara una si strica alta. Iar orice solutie implica bani si resurse, care se iau de undeva, cu pretul altor poluari, altor "rani" facute mediului. Ne invartim intr-un cerc vicios, din care numai Dumnezeu ne poate scapa!
Cititoru REABILITAT
rank 1
Cred ca am inteles
Te refereai la FASOLE? El construiesate sosea de coasta, oras lacustru... si are o pila la MEDIU. Asa ca TRAIM BINE cit scoatem tramvaiele/troleibuzele si ne plimbam batrinetile cu MAZ-urile (nume predestinat).
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor