Sclava timp de 8 ani: O fata din Germania, tinuta captiva de un cuplu de bosniaci

Luni, 28 Mai 2012, ora 09:28
3668 citiri
Sclava timp de 8 ani: O fata din Germania, tinuta captiva de un cuplu de bosniaci
Foto: AFP

O tanara germana a fost salvata de politia bosniaca, dupa ce a fost tinuta captiva de un cuplu de bosniaci, care a tratat-o precum un animal.

Un vecin a alertat politia, dupa ce fata, in varsta de 19 ani, a fost tinuta intr-o cocina de porci timp de opt ani, hranita cu mancare de porci si tinuta in hamuri.

Potrivit AFP, Milenko si Slavojka Marinkovici au fost arestati, urmand sa fie acuzati de sechestrare.

Totul s-a intamplat intr-un sat din regiunea Tuzla, iar cazul cutremurator a ajuns in presa internationala dupa ce un vecin, Sead Makalici, a anuntat luna trecuta politia.

"Au tinut-o inchisa, fara sa o lase se intre in contact cu alti oameni", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvant al politiei bosniace, Admir Arnautovic.

Numele fetei nu a fost dat publicitatii si, dupa ce bosniacii au fost arestati, la 17 mai, ea a fost dusa intr-un camin special pentru victimele abuzurilor.

Makalici, vecinul care a anuntat politia, a declarat ca isi aminteste despre venirea fetei in satul Karavlasi, impreuna cu mama sa si cu doua surori, dar nu i-a acordat prea mare atentie. "In urma cu opt ani, ajutam familia Marinkovici sa-si ridice casa, si nu i-am acordat prea multa atentie fetei", povesteste bosniacul.

Cativa ani mai tarziu, a vazut-o pe fata mancand dovleac si boabe de porumb, mancare destinata porcilor. Alta data, a vazut-o prin curte tragand la un jug, inhamata precum caii. "Radeau de ea, se distrau", povesteste omul.

La un moment dat a chemat politia, dar bosniacii au ascuns-o pe fata foarte bine. "La 15 mai, am reusit sa-i fac o poza, cu telefonul mobil si m-am mai dus o data la politie", adauga Sead Makalici.

De cealalta parte, familia Marinkovici dezminte ca ar fi tratat-o prost pe fata, iar vorbele lor sunt intarite chiar de mama acesteia. "Nu este nimic adevarat, suntem bine tratate aici", spune femeia.

Acuzatiilor de sechestrare le-ar putea fi adaugate si cele de abuz sexual, avand in vedere ca unii vecini au declarat ca au auzit-o pe fata tipand si plangand. Acestia au presupus ca prietenii familiei Marinkovici au abuzat-o sexual pe fata.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#fata sclava Germania, #sclava familie bosniaci, #fata germana captiva Bosnia , #stiri externe