Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sef de stat tratat pentru dependenta de sex?

Luni, 01 Februarie 2010, ora 23:50
1956 citiri
Sef de stat tratat pentru dependenta de sex?

Presedintele sud-african Jacob Zuma, care in urma cu o luna si-a luat o a cincea sotie, a devenit de curand tata pentru a 20-a oara, opozitia acuzand ca seful statului, achitat in trecut pentru viol, are nevoie de ajutor si de terapie pentru a-si trata dependenta de sex, relateaza AFP.

In replica, partidul la putere din Africa de Sud, Congresul National African (ANC), a raspuns luni ca nasterea celui de-al 20-lea copil al presedintelui Zuma este o "afacere personala".

Congresul Poporului (Cope), un partid desprins din ANC, considera insa ca aceasta afacere este "scandaloasa", la o luna dupa cea de-a cincea casatorie a presedintelui. Congresul Poporului il acuza pe presedinte ca are o "atitudine complet iresponsabila" intr-o tara care numara cel mai mare numar de seropozitivi din lume. "Publicul sud-african trebuie sa se faca auzit si sa spuna presedintelui Zuma sa inceapa sa se comporte ca un presedinte, si nu ca un gigolo", a declarat seful Cope, Terror Lekota.

Principalul partid de opozitie, Alianta Democratica, si Partidul Democrat Crestin African l-au acuzat, la randul lor, pe Zuma ca discrediteaza eforturile in materie de lupta impotriva SIDA. "Un barbat cu trei sotii care traiesc deja cu el nu are nicio legitimitate morala pentru a continua sa se culce cu altele", a afirmat seful Partidului Democrat, Kenneth Meshoe.

"Presedintele Zuma are nevoie de ajutor si de terapie pentru a-si trata dependenta de sex, asa cum i s-a recomandat si lui Tiger Woods", a adaugat el.

ANC i-a raspuns ca nu vede nicio legatura intre politica de lupta impotriva SIDA si viata privata a liderului sau.

"Acest atac nejustificat impotriva presedintelui este perfid. Nu este nimic rau in ceea ce face presedintele. Nu e nimic 'rusinos' cand doi adulti au o relatie", declara ANC.

Zuma are 67 de ani si in octombrie i s-a nascut un copil pe care il are cu fiica lui Irvin Khoza, presedintele comitetului local de organizare a Campionatului Mondial de Fotbal, pe care Africa de Sud il gazduieste in 2010, potrivit The Sunday Times.

In 2006, Jacob Zuma a fost achitat de acuzatia ca ar fi violat o tanara seropozitiva, dar a starnit indignare cand a afirmat in instanta ca dupa raportul sexual neprotejat s-a spalat de virus facand un dus. In prezent, Zuma pledeaza pentru recurgerea la prezervative si indeamna populatia sa-si faca teste pentru depistarea virusului HIV.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Jacob Zuma dependenta sex, #sef african dependenta sex , #stiri externe