Sefa de protocol a Casei Albe si-a dat demisia

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 12:41
1361 citiri
Sefa de protocol a Casei Albe si-a dat demisia
foto: ayebeclear.com

Sefa de protocol a Casei Albe Desiree Rogers si-a anuntat demisia, vineri, la trei luni dupa ce un cuplu a intrat fara invitatie la un dineu de stat oferit de presedintele Barack Obama, incident pentru care a fost considerata direct responsabila.

Rogers, o apropiata a cuplului Obama, a declarat, in editia online a cotidianului Chicago Sun-Times, ca "dupa un prim an la Casa Alba a venit momentul sa caute oportunitati in sectorul privat", dand asigurari ca functia pe care a ocupat-o a reprezentat "un privilegiu".

La randul lor, Barack si Michelle Obama au afirmat ca "ii sunt enorm de recunoscatori lui Desiree Rogers pentru munca extraordinara pe care a facut-o la Casa Alba", fara a face nicio referire la incidentul de la sfarsitul lui noiembrie 2009.

Doi americani au participat la dineul lui Obama fara sa fie pe lista de invitati

Desiree Rogers, a adaugat cuplul prezidential intr-un comunicat, a "organizat sute de evenimente festive si creative si ne va lipsi. Ii multumim inca o data pentru munca sa si ii dorim sa reuseasca in viitoarele sale actiuni".

Rogers a fost criticata aspru de presa dupa incidentul poreclit Partygate, ce a avut loc la Casa Alba la 24 noiembrie 2009, la un dineu de gala oferit in onoarea premierului indian Manmohan Singh, aflat in vizita de stat la Washington.

Un cuplu, Tareq si Michaele Salahi, a reusit sa intre fara invitatie la Casa Alba si sa se fotografieze cu presedintele Obama, ceea ce provocat ingrijorare in ceea ce priveste conditiile de securitate ale presedintelui, dar si privind rigurozitatea lui Desiree Rogers.

Presedintele Obama a declarat ca a fost "foarte suparat" cand a aflat despre incident, a carui dezvaluire a provocat demiterea a trei agenti ai "Secret Service", care asigura paza presedintelui si a familiei sale.

Sotii Salahi, cunoscuti in lumea mondena de la Washington pentru stilul de viata extravagant, dar si pentru facturile neplatite, au fost convocati de Congres pentru a depune marturie la 20 ianuarie, dar au refuzat sa se prezinte, invocand un amendament din Constitutie, care le permite sa nu se acuze singuri.

De altfel, nici Desiree Rogers nu a fost chemata sa depuna marturie in fata congresmanilor, asa cum se ceruse initial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sefa protocol Casa Alba demisie, #Desiree Rogers Partygate demisie , #stiri externe