Seful diplomatiei germane: Razboiul se poate extinde in regiune

Sambata, 09 August 2008, ora 18:57
1861 citiri
Seful diplomatiei germane: Razboiul se poate extinde in regiune

Seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a cerut sambata partilor implicate in conflictul din Georgia sa isi retraga trupele, avertizand in legatura cu "pericolul unui incendiu periculos", care s-ar putea propaga in tot Caucazul, relateaza AFP.

"Un razboi ameninta (...) Ne aflam in fata pericolului unui incendiu periculos", care risca sa se extinda in regiune, a declarat Steinmeier intr-un interviu acordat ziarului de mare tiraj Bild am Sonntag, care va fi publicat duminica.

Seful diplomatiei germane le-a cerut rusilor si georgienilor sa retraga trupele pe care le-au desfasurat de la inceputul acestui nou conflict armat.

El si-a exprimat si ingrijorarea fata de informatiile referitoare la un nou front, intr-o alta regiune separatista georgiana, Abhazia.

Toate partile "trebuie sa isi asume fara intarziere responsabilitatile", iar "armele trebuie abandonate", a adaugat el.

Steinmeier a prezentat in luna iulie un plan de pace pentru Abhazia, care a fost respins atat de partea georgiana, cat si de separatisti.

Germania a cerut vineri oprirea imediata a tuturor violentelor din Osetia de Sud si lansarea unui dialog direct intre georgieni si oseti.

Merkel urmeaza sa se intalneasca in 15 august, la Soci, in sudul Rusiei, cu presedintele rus Dmitri Medvedev si intentioneaza sa abordeze problema crizei din Caucaz cu ocazia acestei reuniuni.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#Frank Walter Steinmeier, #razboi, #incetare, #osetia, #Rusia, #Georgia, #pericol, #extindere , #stiri externe